Lütfen bekleyin..



Batman esnafı: Sorunlarımız çözülmezse kepenk kapatacağız

14 Ağustos 2020, 20:53 - Okunma: 5152

Batman Meydan Mahallesi 1106 Sokak’ta bulunan ve ‘şemsiyeli sokak’ olarak bilinen esnaf, yaşadıkları sorunları basın açıklamasıyla dile getirdi.

Esnaf adına açıklama yapan Hasan Tunç, sokaktaki şemsiyelerin aylar öncesinden kar ve fırtınaya dayanamayıp çöktüğünü, dünyadaki en uzun şemsiyeli sokaklardan biri olan sokaklarının ihmal kurbanı olduğunu iddia ederek tepki gösterdi.

Tunç, “Hasankeyf şemsiyeli sokakta esnaf büyük sıkıntılar ile boğuşuyor. 2013’ten bu yana bizim sokağı bitiremediler. 7 tane seçilmiş 2 kayyum gelmiş, bu sokağı bitiremediler. Biz şu anki Batman Valimiz ve Batman Belediye Başkan Vekilimizden şunu istiyoruz; ya gelin sokağımızı söz verdiğiniz gibi yapın ya da biz yapmıyoruz deyip kendi başımızın çaresine bakalım. Gerekirse her gün yarımşar gün kepenk kapatacağız.” dedi.

“Yerel yönetimleri istifaya davet edeceğiz”

Yetkililerin sorunlarına el atmasını isteyen Tunç, “Her gün yarımşar gün kepenk kapatacak ve yerel yönetimleri istifaya davet edeceğiz. Vali ve belediye başkan vekilimiz gelsin sorunlarımızı dinlesin. Vali bey talimat vermesine rağmen taleplerimiz yerine getirilmedi. Biz vali ve belediye başkan vekilimizden sorunlarımıza el atmasını bekliyoruz. Emniyet Müdürümüzden sokağımız ve mahallemizle ilgili güvenlik sorunlarının çözülmesi konusunda yardım bekliyoruz.” diye konuştu.

“Yerel yönetim üzerine düşeni yapmıyor”

İşsizlikten esnafın kepenk kapatır hale geldiğini ifade eden Tunç şöyle devam etti: “Bu sokakta faaliyet gösteren 120 esnaf iş yapamıyor. Çok cüzi miktarla yapılabilecek sokağımızda biz esnaflar olarak elimizi taşın altına koymaya hazırız. Mülk sahipleri üzerine düşeni yapıyor ama yerel yönetim üzerine düşeni yapmıyor. Ama biz belediyemizden üzerine düşeni yapmasını bekliyoruz. Sokakla ilgili olarak yaptığımız projeyi valilik kabul etti ama her ne hikmetse birileri bunu engelliyor. Esnafların sorunlarını dinlesin ve çözüm bulunsun.”(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..
Ramazan Bayramı'na iki gün kala çarşı pazarda yaşanan yoğunluktan memnu..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yapt..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala hazırlıklarını tamamlayan Batman ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=