Lütfen bekleyin..



HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin’den içkili restorana tepki

15 Ağustos 2020, 17:40 - Okunma: 2086

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, müftülük, cami ve okulların hemen yanı başında içkili restoranın açılmasının halkın değerlerine karşı yapılmış büyük bir saygısızlık olduğunu söyledi.

Batman merkez Gap Mahallesinde cami, müftülük ve okulların yanı başında içkili restoranın açılmasına bir tepki de HÜDA PAR Batman İl Başkanlığından geldi.

Vatandaşların büyük tepki göstererek kapatılmasını istediği içkili restoranla ilgili açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin,  müftülük, cami ve okulların hemen yanı başında içkili restoranın açılmasının halkın değerlerine karşı yapılmış büyük bir saygısızlık olduğunu söyledi.

İçki satışının yapıldığı restorandın halkın değerlerine karşı bir saygısızlık oluşturduğunu belirten Şahin, “Batman’ımızın en büyük ve merkezi konumda bulunan Gap Mahallesinde faaliyet yürüten bir restoranda -halkımızın tepkileri üzerine- alkol satışının yapıldığını öğrendik. Yaptığımız araştırmalara göre, iş yeri sahibi, alkol satış ruhsatını maalesef ki Kültür ve Turizm Bakanlığından almış ve bunu da halkımızın değerlerini gözetmeksizin işleyişe koyup, alkol satışının yapılması yoluna gidilmiştir. Fakat bu mekân, İl Müftülüğümüzün ve müftülük camisinin hemen karşısında bir yerde. Bu, cami cemaatine ve dindar kesime büyük bir saygısızlıktır.” dedi.

“Halkımızın değerlerine karşı yapılmış büyük bir saygısızlıktır”

Konuşmasına devam eden Şahin, alkol satış yerlerinin çoğalmasının nesil için büyük bir tehlike oluşturduğuna işaret ederek, “Ayrıca bu mekân 3 okulun 100 metre kadar yakınında. Böylesi hassas bir noktada olması ve burada açıktan, ailelerin uğradığı, oturduğu bir yerde alkol satışının yapılıyor olması halkımızın değerlerine karşı yapılmış büyük bir saygısızlıktır. HÜDA PAR olarak biz gençlerimizi alkol belasından uzak tutmaya çalışırken, son yıllarda Batman’da fazlasıyla açılan ve bahse konu iş yeri sahibinin tekel bayilerinin yoğunluğundan cesaret alarak ruhsat alıp, açıktan ve ailelerin yoğun olduğu yerde alkol satışını gerçekleştirmesi kabul edilemez. Bu tip yerler gençlerimizi alkol belasına sürüklüyor; bize göre bu tamamen özendirici bir durum. Halkımız, neslimiz ve geleceğimiz için çok tehlikeli bir durumdur.” diye konuştu.

“Tepkiler göz ardı edilmemeli”

Halkın içkili restorana karşı tepkisinin göz ardı edilmemesi gerektiğine vurgu yapan Şahin, konuşmasına şöyle devam etti:

“Restoran sahibinin Batman bürokrasisini, kurumlarını aşıp direkt olarak Kültür ve Turizm Bakanlığından bu ruhsatı alması bölgemizin yetkilileri ve kurumlarına da yapılmış bir saygısızlıktır. Mahalle sakinlerinin şiddetli tepkileri yanında bizlere gelen şikâyetler de söz konusudur. Yapılan haberlere de baktığımızda ciddi bir tepki söz konusu, bu tepkileri göz ardı etmemek lazım.”(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da transit dolmuş ile hafif ticari aracın kafa kafaya çarpıştığı..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi ..
Batman'daki şarküteri işletmecileri ve hayvan besicileri, yağan yağışla..
Batman ilçesinde yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret eden HÜDA PAR B..
Batman'ın Sason ilçesindeki çaya düşen hafif ticari araçtaki anne ve oğ..
Batman Havalimanı Müdürlüğü tarafından açıklanan 2024 yılı mart ayı istatis..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=