Lütfen bekleyin..



‘6-7 Ekim olayları bölgedeki dindarları imha girişimiydi’

09 Ekim 2015, 14:54 - Okunma: 2302

6-7 Ekim olaylarında Kurban Bayramında fakir ve muhtaçlara kurban eti dağıtırken vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşları, Kozluk İlim Der tarafından düzenlenen bir programla anıldı.

Batman’ın Kozluk ilçesinde faaliyetlerde bulunan İlim Der, geçen yıl 6-7 Ekim olaylarında katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarını Yamaçlı dernek binasında düzenlediği bir programla andı.

Sunuculuğunu İsmail Tufan’ın yaptığı program Emrullah Bozan’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Program Said Aksoy’un şehitler üzerine seslendirdiği ilahilerle devam etti.

Dernek başkanı Abdulcelil Bala programda kısa bir konuşmada bulundu. Bala konuşmasında, kendilerinin burada toplanma sebeplerine değinerek Yasin Börü ve arkadaşlarının kendileri için birer model olması gerektiğini belirtti.

“Yasin ve arkadaşlarını katleden zihniyet bu topraklara kan ve gözyaşından başka bir şey getirmedi”

Varlığını şiddete borçlu olan bir yapının şiddet olmadan varlığını sürdürmesinin imkan dahilinde olmadığını söyleyen Bala, “Selahattin Demirtaş’ın ‘Her yer Kobani olacak’ çağrısıyla 6 Ekim’de meydanlara dökülen malum kitle, tarihte eşine az rastlanır bir vahşete imza attı. Kürt tarihinde bir kişiye yüzlerce kişinin saldırdığı görülmemiş olan bir katliam yaşandı. Katliam sonrasında ortaya çıkan bilgi ve belgeler malum yapının çok daha önceden bu katliam için hazırlık yaptığını ortaya çıkardı.” dedi.

6-7 Ekim’de, Kobani ve Şengal’den gelen Kürtlerin kandırılarak dindar Kürt halkının üzerine saldırtıldığını ifade eden Bala, “Savaştan kaçan Ezidiler ve Şengalli mülteciler, belki çok zaman sonra bölgedeki dindar Müslümanlara karşı kullanıldıklarını anladılar. Yasin ve arkadaşlarını katleden zihniyetin sahipleri ne dün, ne de bugün bu topraklara kan ve gözyaşından başka bir şey getirmedi.” diye konuştu.

Konuşmasının devamında Bala, “Kazananlar Yasin Börü ve arkadaşları oldu. Gayeleri fakir ve muhtaçlara kurban eti dağıtmak olan nazenin cıvanlar, Ashab-ı Uhdut misali zalimce şehit edildiler. Ashab-ı Uhdut kıssasında Müminler ateş dolu hendeğe atılırken diğer insanlar ateşe atılmalarından zevk alıp izlemekle yetiniyorlardı. Yasin ve arkadaşları Ashab-ı Uhdut misali katledilirken bu insanlar izlemekle yetinmediler ve beraberinde zılgıt çalarak, ‘yakın, öldürün, gebertin’ sloganları atarak bu vahşeti izlediler. O gün zalimlerin bir hesabı, kitabı ve planı vardı. Lakin Allah rızası için kurban eti dağıtmaya çıkan gençlerin kanıyla binlerce Müslüman’ı gaflet uykusundan uyandıracak olan Rabbimizin de bir takdiri ve planı vardı.” şeklinde konuştu.

“Her Müslüman genç, Yasin’i kendisine model alarak davasına sahip çıkmalıdır”

Her Müslüman gencin Yasin’i kendisine model alması gerektiğini dile getiren Bala, “Şehitlerin dökülen kanlarının bereketiyle Allah, hak ve batılı birbirinden bir kez daha ayırdı. Coğrafyamızda kötü emelleri olanların maskelerini bir kez daha düşürdü. Müslümanların bir nebze dahi olsa uyanışına ve vahdetine vesile kıldı. Yasin Börü arkadaşlarının katledilişlerinde de elbette akıl sahipleri için çıkarılabilecek birçok ders ve ibretler vardır. Bu yüzden her Müslüman genç de Yasin’i kendisine model almalı ve davasına sahip çıkmalıdır.” dedi.

Program, 6-7 Ekim şehitlerini konu alan slâyt sunumuyla devam etti. Şehitler üzerine seslendirilen ilahi ve ezgilerin ardından Program Şakir Arı’nın yaptığı dua ile son buldu. (Muhammed Said Aksoy-İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Siirt'te bir polisi yaralayıp olay yerinden kaçan şahsın aracı Batman&#..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala rengârenk şeker çeşitleri tezgâhl..
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=