Lütfen bekleyin..



Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı: “Batman’ın kamu hastane kapasitesi arttırılmalıdır”

16 Ağustos 2020, 16:05 - Okunma: 2528

Pandemi sürecinde yoğun iş yükü ve yetersiz altyapının sağlık çalışanlarını çok yorduğunu vurgulayan Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Maruf Yalçın, “Batman’ın kamu hastane kapasitesi arttırılmalıdır” dedi.

Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Maruf Yalçın, Covid-19 nedeniyle "Yoğun iş yükü ve yetersiz altyapı sağlık çalışanlarını tüketiyor" diye yazılı bir açıklama yaptı.

Dünyada ve Türkiye'de etkisini gittikçe arttıran Coronavirus (Covid-19) pandemisi, Batman'ı da etkilemekte, enfekte olan vatandaşların sayısı her geçen gün artış göstermekte.

Pandemi sürecinde yoğun iş yükü ve yetersiz altyapının sağlık çalışanlarını çok yorduğunu vurgulayan Yalçın, “Haziran ayından sonra normalleşme süreciyle birlikte Batman’da Covid-19 vaka ve hasta sayılarının yükselmesi nedeniyle, sağlık çalışanlarımız çok yoğun ve stresli bir iş yükü ile karşı karşıya kalmıştır. Hastanelerden, Aile Sağlığı Merkezlerine, TSM-Filyasyon ekiplerinden 112 Acil Sağlık Hizmetlerini fedakârca ve insanüstü bir gayretle yürüten sağlık çalışanları, vaka ve hasta sayılarının yüksekliği nedeniyle çok zor koşullarda ve ağır iş yüküyle vatandaşlarımıza sağlık hizmeti vermeye çalışmaktadır.” dedi

“Sağlık çalışanları tükeniyor”

Sağlık çalışanlarının pandemi sürecinde her yönüyle korunması gerektiğinin altını çizen Yalçın, "Coronavirus pandemisiyle mücadelenin uzun sürebileceğini belirten uzmanlar, bu mücadelenin başarılı olması adına her vesileyle maske, mesafe ve hijyene dikkat çekmişlerdir. Ancak pandemiyle mücadelenin başarıya ulaşması amacıyla herkesin özellikle altını çizdiği husus sağlık çalışanlarının korunması gerektiğidir. Sağlık çalışanlarının her yönüyle korunması, ihtiyaçlarının karşılanması, moral ve motivasyonlarının arttırılması salgınla mücadelede hayati önemdedir. Bilindiği gibi pandemilerde sağlık çalışanlarının bedensel ve psiko-sosyal sağlığı tehlikelere daha fazla açıktır. Aylardır büyük bir özveriyle, kendilerini ve ailelerini ihmal ederek pandemiyle mücadele eden sağlık çalışanları psikolojik, sosyal ve fiziki olarak tükenme noktasına gelmiştir. Sağlık çalışanları tükenmişlik sendromunu yoğun bir şekilde yaşamaktadırlar.” ifadelerini kullandı.

“Sağlık Bakanlığı Batman’ın kamu hastane kapasitesini hızlıca arttırmalıdır”

Yeni Kadın Doğum hastanesinin bitirilmesi ve yatırım programına alınan 500 yataklı Hastanenin olağanüstü koşullar ve salgının seyri dikkate alınarak kısa sürede bitirilip halkın hizmetine açılması gerektiğini belirten Yalçın, “Kamuoyu ile daha önce birçok kez paylaştığımız gibi Batman’ın kamu hastane yetersizliği had safhadadır. Bu yetersizlik, salgını yaşadığımız bu günlerde tescillenmiş durumdadır. İlimizde devlet hastanesi statüsünde hizmet veren Bölge Devlet Hastanesi salgın öncesinde bile sağlık hizmeti talebine cevap vermekte ciddi anlamda sıkıntı yaşarken, salgınla birlikte kapasitesinin çok üstünde hizmet veren ve bazı birimleri yoğun bakıma dönüştürülen Bölge Devlet Hastanesinin artık ihtiyaçlara cevap veremediği kamuoyunun malumudur. Uzmanların uyarısıyla sonbaharda artış göstereceği belirtilen salgınla mücadele kapsamında, ilimizde inşaatı devam eden Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi acilen hizmete açılmalıdır. Bununla birlikte yatırım programına alınan 500 yataklı hastanenin olağanüstü koşullar ve salgının seyri dikkate alınarak, İstanbul’da kısa sürede hizmete açılan salgın hastaneleri gibi inşaatına başlanılması ve hızlıca faaliyete açılması, ayrıca Sağlık Bakanlığı’nın Batman’a personel istihdamı konusunda da destek vermesinin salgınla mücadelede hayati derecede önemli olduğunu belirtmek istiyoruz.” dedi

“Sağlık Bakanlığı Batman’a acil müdahale etmelidir”

Son olarak Sağlık Bakanlığına seslenen Yalçın, “Sağlık Bakanlığının Batman’ın kamu hastane yetersizliğini göz önünde bulundurarak, ilimizdeki özel hastanelerden de vatandaşlarımızın ücretsiz hizmet almasına yönelik düzenleme yapması yararlı olacaktır. Coronavirus salgınının seyri ve Batman olarak içinde bulunduğumuz mevcut kriz durumu dikkate alınarak, yukarıda belirttiğimiz önerilerin hayata geçirilmesi ve ilimizdeki sağlık altyapısının acilen desteklenmesi gerektiğini ifade ediyor, aksi durumda vatandaşlarımızın sağlık hizmeti talebine cevap vermekte ciddi anlamda sıkıntı yaşayan ilimizdeki sağlık altyapısının daha büyük sorunlarla karşılaşacağını başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere tüm yetkililere hatırlatıyoruz.” dedi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Siirt'te bir polisi yaralayıp olay yerinden kaçan şahsın aracı Batman&#..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala rengârenk şeker çeşitleri tezgâhl..
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=