Lütfen bekleyin..



Batman’daki içkili mekâna tepkiler sürüyor

20 Ağustos 2020, 13:25 - Okunma: 2256

Batman merkezde cami, müftülük, Kur’an kursu ve okulların yanı başında içkili restorandın açılmasına tepki gösteren Diyanet Sen Batman Şube Başkanı Ahmet Cihan, söz konusu mekânın bir an önce kapatılması gerektiğini kaydetti.

Allah’ın yasakladığı, alkol ve benzeri haram maddelerin satıldığı yerlere karşı çıkmanın her Müslüman’ın görevi olduğunu belirten Cihan, helal ve haramlardaki tavizlerin inançta taviz vermeye yol açacağını, Batıla ve Allah’ın yasakladığı esaslara rıza göstermenin ise tavizin başlangıcı olduğunu söyledi.

Müslümanların içkiye, içkili yerlere, İslam dışı gayrı meşru yapılara taviz vermemeleri gerektiğini, Batı tipi oluşumların Batman’da yerinin olmadığını vurgulayan Cihan, söz konusu mekanla ilgili STK’ları, kanaat önderlerini, siyasi parti yetkililerini göreve davet etti.

“Mekânın kapatılmasını bekliyoruz”

İçkili mekanın açılmasının toplumda büyük bir gerginliğe neden olduğuna dikkat çeken Cihan, “Batman merkez Gap Mahallesinde camii, müftülük, Kur'an kursu, anaokulu ilk ve ortaokulun yanı başında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açılmasına izin verilen içkili restoranın çocuklarımızı ve gençlerimizi alkol ve uyuşturucuya özendirici olduğu, mahalle arasında olan bu menfi yerlerin aile düzenini bozduğu, dini duyguların ön planda olduğu ilimizde halkın tepkisine sebep olduğu böyle tehlikeli bir girişim toplumda gerginliğe yol açmıştır. Diyanet-Sen Batman Şubesi olarak bütün Din görevlilerimiz adına Kur’an-ı Kerim’in emirlerine bir başkaldırı olan bu iğrenç durumu kınıyor ve bir an önce söz konusu mekânın kapatılmasını yetkili mercilerden bekliyoruz.” dedi.

“Alkol ve benzeri haram maddelerin satıldığı yerlere karşı çıkmak her Müslüman’ın görevidir”

Allah’ın yasakladığı kötülüklere karşı çıkmanın her Müslüman’ın asli görevleri arasında olduğuna işaret eden Cihan şöyle devam etti:

“Allah’ın yasakladığı, alkol ve benzeri haram maddelerin satıldığı yerlere karşı çıkmak her Müslüman’ın görevidir. Toplumu germeye kimsenin yetkisi yoktur. Bir toplumda kötülük ve fenalıkları men, elle, dille ve kalple yapılmıyorsa o toplumda zulme rıza söz konusudur. Zulme rıza göstermek ise zulümdür. Kur’an-ı Kerim’de Rabbimiz (Celle Celaluhu) mealen şöyle buyuruyor: ‘Sizden hayra çağıran, iyiliği emreden, kötülüklerden men eden bir topluluk bulunsun. İşte kurtuluşa erenler onlardır.’ Ali İmran 104.”

“Helal ve haramlardaki tavizler inançta taviz vermeye yol açacaktır”

“İslam parçalanmaz bir bütündür. İslam’ın bir esasını hafife alan, ya da yok sayan kimse İslam dininin dışına çıkar” diyen Cihan, “Helal ve haramlardaki tavizler inançta taviz vermeye yol açacaktır. Batıla ve Allah’ın yasakladığı esaslara rıza göstermek, tavizin başlangıcıdır. Müminlerin önemli görevlerinden birisi de kötülüklerle mücadeledir. İslam dininin esaslarından taviz veren Müslümanlar zalimlerin ve kapitalistlerin kölesi olurlar.” diye konuştu.

“İslam dini hiçbir zaman batıla taviz veremez”

İslam’ın esaslarından asla taviz verilemeyeceğini söyleyen Cihan, “Bugün İslam coğrafyasında faizci, faşist, zalim, sömürü ve işgalci düzenin hakim olması verilen tavizlerin neticesidir. Beşeri sistemler, siyonistlere taviz verebilir, başka sistemlerle birleşebilir. Fakat İslam dini hiçbir zaman batıla taviz veremez. İslam zillet değil, izzet dini ve düzenidir. Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) hiçbir zaman Daru’n-Nedve’de alınan siyasi kararlara itaat etmedi. İslam’ın esaslarından taviz vermedi. Medine-i Münevvere’de alışveriş için Beni Kaynuka çarşısına giden Müslüman bir kadının başörtüsü nedeniyle tacize uğraması sonucu Allah’ın Resulü Yahudilere savaş ilan etti. İslam tarihinde şuurlu müminler asla İslam’ın esaslarından taviz vermediler.” ifadelerini kullandı.

“Batı tipi oluşumların Batman’ımızda yeri yoktur”

Konuya ilişkin STK’ları, kanaat önderlerini, siyasi parti yetkililerini göreve davet eden Cihan, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Bugün, kanaat önderleri, sivil toplum örgütleri, siyasi parti liderleri, dava adamları ve devlet yetkilileri hassas konulara duyarlılık göstererek kamuoyunu rahatlatacak önlemler almalıdırlar. Batman halkı dindardır ve manevi değerlerine bağlıdır. Bütün kötülüklerin anası olan içkiye, içkili yerlere, İslam dışı gayrı meşru yapılara taviz vermemeleri gerekir. Dinimizin büyük günahlardan saydığı, örf ve adetlerimizin kabul etmediği, toplumumuzun ahlaki değerleri ile bağdaşmadığı, Batı tipi oluşumların Batman’ımızda yeri yoktur.”

“İyiliği emredecek, kötülüklerden sakındıracak İslami bir cemaate ihtiyaç var”

İslam coğrafyasında iyiliği emredecek, kötülüklerden sakındıracak İslami bir cemaate, Kur’an nesline ihtiyacın olduğunu vurgulayan Cihan, “Toplumumuzun hatta bütün insanlık aleminin huzur ve refahı için şuurlu ve ihlaslı bir sosyal dayanışmaya ve cemaat ruhuna ihtiyacı vardır. Bu gibi menfi, ahlaki olmayan, İslam’la bağdaşmayan, Allah’ın yasakladığı bu gibi yerlerin açılmasını Diyanet-Sen Şubesi olarak kınıyor, yetkililerden bir an önce engel olunmasını temenni ediyoruz.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Siirt'te bir polisi yaralayıp olay yerinden kaçan şahsın aracı Batman&#..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala rengârenk şeker çeşitleri tezgâhl..
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=