Lütfen bekleyin..



Covid-19 nedeniyle tek kullanımlık plastik ürünlere rağbet arttı

21 Ağustos 2020, 11:28 - Okunma: 1909

Çin’den kısa sürede tüm dünyaya yayılan yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgını, hijyen noktasında tek kullanımlık plastik ürünlere rağbeti artırdı.

Batman’da salgından kendini korumak isteyen vatandaşlar, fabrikalardan evlere, iş yerlerine kadar tek kullanımlık plastik ürünlere yöneldi.

Hijyenik, pratik ve ekonomik özelliği nedeniyle tek kullanımlık plastik ürünlerin son aylarda tüketimi yükseldi.

Covid-19 korkusu ile tek kullanımlık plastik ürünlere olan talebin arttığını belirten Batman’daki esnaf, bu süreçte kafe, çay bahçesi, iş yerleri ve vatandaşların tek kullanımlık plastik bardak, tabak, çatal, kaşık, bıçak gibi ürünlere yöneldiğini söyledi.

Esnaf, salgın endişesiyle cam bardak ve porselen tabak yerine artık evlerde ve fabrikalarda plastik ürün tüketildiğini kaydetti.

“Evde tedavi görenler plastik ürün tercih ediyor”

Esnaf Cemal Aslan, pandemi öncesinde sadece düğün, taziye ve bazı iş yerlerinde kullanılan plastik ürünlerin artık vatandaşlar tarafından da yoğun talep edilmeye başlandığını söyledi.

Aslan, “Coronavirus nedeniyle tek kullanımlık malzemelerin bir kısmında kısılma bir kısmında da artış söz konusu olup, taziyeler ve düğünler olmadığı için o taraftan birtakım kısılmalar söz konusu olmuştur. Ancak diğer taraftan Coronavirus’e yakalanıp evde tedavi görenler için tek kullanımlık tabak, kaşık, çatal ve bardak satışlarında artış var. Bunun haricinde, kafe, çayhane tarzı iş yerlerinde hatta medreselerde dahi tek kullanımlık malzemeler tercih edilmektedir. Cam bardak kullanımından pet bardağa geçişlerde bir artış meydana geldi. Fiyat açısından bir değişiklik yok. Dolar kurundan kaynaklı birtakım yükselmeler istemediğimiz halde oldu maalesef.” ifadelerini kullandı.

“Fiyatların artması dolara bağlı”

Covid-19 nedeniyle vatandaşların tek kullanımlık ürünlere ilgisinin arttığını vurgulayan esnaf Öner Eraslan, “Pandemi dolayısıyla, tek kullanımlık ürünlere talep artmış durumda. Plastik bardak, tabaklar, ortak kullanımın önüne geçip hastalığın yayılmaması için özellikle de şu dönemde fazlasıyla tercih ediliyor. Taziye evleri kapalı, düğünlerin de olmamasına rağmen hastalar ve hastalığın yayılmaması için tek kullanımlıklar her hâlükârda tercih edilmekte. Pandemiden dolayı işlerimiz eskiye nazaran iyi olmasa da tek kullanımlık ürünler rağbet görüyor. Fiyatlar da geçen yıla göre yüzde 10-15 artış var, bunun sebebi de ürünlerin dolara bağlı olmasıdır, doların da yükselmesidir.” dedi.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..
Batman'da nevroz etkinliğine katılarak kamu malına zarar verip, PKK/KCK..
Batman'da iki farklı tankerde yapılan aramada kaçak olduğu belirtilen 3..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=