Lütfen bekleyin..



Milli Eğitim Müdürü Kurtaran: “Okullarımız çocuklarımız için güvenli bir ortam olacak”

21 Ağustos 2020, 18:55 - Okunma: 5840

Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran başkanlığında video konferans sistemiyle “Okul Yöneticileri Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Hazırlık Çalışmaları Değerlendirme Toplantısı” gerçekleşti.

Çevrim içi olarak gerçekleşen sene başı okul yöneticileri toplantısına İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Maarif Müfettişleri Koordinatörü Hamit Aydın, milli eğitim müdür yardımcılar, şube müdürleri, ilde görev yapan okul müdürleri katıldı.

Sene başı okul yöneticileri toplantısında konuşan Mahmut Kurtaran, “24 Ağustos itibariyle mesleki çalışma programımız başlıyor. Şimdiden bu sürecin hayırlı olmasını diliyorum. Mesleki çalışma programımızı okullarımızda gerçekleştireceğiz. Bu sene yapacağımız mesleki çalışma programımızın en önemli gündem maddeleri temizlik önlemleri ve uzaktan eğitim süreci çalışmaları olacak. Yapacağımız hazırlıklar ve alacağımız önlemlerle okullarımızı çocuklarımız için güvenli ve sağlıklı bir ortam haline getireceğiz. Hijyen malzemeleri konusunda herhangi bir eksiğimiz kalmadı. Eğitim süreci boyunca bütün ihtiyaçlarınızı temin edebileceksiniz.” dedi.

“Öğretmenlerimizin motivasyonunun üst düzey olmasını sağlayacağız”

Bu süreçte en önemli görev ve sorumluluğun öğretmenlere düştüğünü belirten Kurtaran, “Öğretmen arkadaşlarımızı başarılı bir şekilde motive etmeniz gerekiyor. Çünkü bu süreçte bizim en büyük destekçimiz olan ve süreci başarıya götürecek olanlar hiç şüphesiz öğretmenlerimizdir. Batman en genç öğretmenlere sahip illerden biridir. Bu genç öğretmenlerimizi en iyi şekilde motive edip, şehrimizin, çocuklarımızın eğitimi için hazırlayacağız.” diye konuştu.

“Hijyen şartlarını geliştirme ve enfeksiyonu önleme komisyonu ve uzaktan eğitim komisyonu”

Tüm okullarda süreci sağlıklı bir şekilde tamamlamak için okullar içinde öğretmen ve idarecilerden oluşan “Hijyen Şartlarını Geliştirme ve Enfeksiyonu Önleme Komisyonu” ve “Uzaktan Eğitim Komisyon”larını oluşturacaklarını ifade eden kurtaran, bu komisyonların yapacağı çalışmalarla süreci zararsız bir şekilde atlatacaklarını bildirdi.

"Okulum temizdir" projesi

Konuşmasının devamında Kurtaran şunları söyledi: “Bakanlığımız ve TSE arasında yapılan ‘Hijyen Geliştirmesi Ve Enfeksiyonu Önleme’ iş birliği protokolü kapsamında Bakanlığımız tarafından bir kılavuz yayınlandı. Bu kılavuzda belirtilen standartlara uyan okullarımıza ‘Okulum Temizdir’ belgesi verilecek. Yapacağımız özverili çalışmalarla ilimizde her okulun bu belgeyi almasını amaçlıyoruz. Kılavuz ve belgeyle ilgili birçok eğitimi tamamladık. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bir denetim mekanizması oluşturduk. İnşallah en kısa sürede hazırlıklarımızı tamamlayacağız.”

“EBA destek noktaları”

Eğitim-öğretim yılının başına salgın sürecinden dolayı uzaktan eğitim ile başlayacaklarını kaydeden Kurtaran, “Amacımız bu süreçte her öğrencimizin EBA’ya ulaşabilmesidir. Bu yüzden ilimiz genelinde EBA’ya ulaşmada sıkıntı yaşayan öğrencilerimizi tespit ettik. Bu kapsamda her okulumuzda kuracağımız ‘EBA destek noktaları’ ile öğrencilerimizin uzaktan eğitim sistemine ulaşabilmeleri için öğrencilerimize destek vereceğiz. Ayrıca uzaktan eğitim süreci boyunca velilerimizin karşılaştıkları sorunlarda, bize daha kolay ulaşabilmeleri için İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 0488 280 72 24 numaralı çağrı destek hattını kurduk. Kurduğumuz bu hat ile uzaktan eğitim çalışmalarına erişimde sorun yaşayan velilerin talepleri üzerine onlara birebir yardımcı olmayı ve hizmet sunmayı amaçlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Öğrencilere, velilere, yönetici ve öğretmenlere yönelik bilgilendirme rehberleri”

Son olarak Kurtaran, “Bakanlığımız yaptığı çalışmayla öğrenci, veli, yönetici ve öğretmen bilgilendirme rehberleri yayınlandı. Bu rehberleri sizlere ulaştırdık. Kısa zaman içinde bu bilgilendirme rehberlerini öğrenci ve velilerimize ulaştırmaya başlayacağız. Bu rehberlere uygun hareket ederek kendimizi, ailemizi ve toplumumuzu yeterince korumuş olacağız.” dedi.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, eğiti..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=