Lütfen bekleyin..



Antik Erzen Kenti ve Balıklıgöl incelendi

26 Ağustos 2020, 19:17 - Okunma: 1221

Batman’ın Kozluk İlçe Kaymakamı Eyyüp Güngör “Antik Erzen Kenti ve Balıklıgöl”de incelemelerde bulundu.

Kaymakam Eyyüp Güngör, ilçenin Oyuktaş köyü Yeşilyurt mezrasında; 3 bin yıllık tarihi geçmişe sahip olduğu tahmin edilen ve 11. yüzyıldan 14. yüzyıla kadar bölgenin en önemli başkentlerinden biri olduğu anlaşılan, tarihte birçok medeniyete beşiklik eden ve Romalıların, Abbasilerin, Eyyubilerin, Mervanoğullarının hüküm sürdüğü tarihi “Erzen Antik Kenti ve Balıklıgöl”ü ziyaret ederek incelemelerde bulundu.  

İlçe Jandarma Komutanı Selim Kasacı, İlçe Tarım ve Orman Müdürü İsmail Hakkı Sağlam, İlçe Özel İdare Müdürü Selahaddin Aydın ile kazı ekibinin de eşlik ettiği incelemede Güngör, “Erzen Antik Kenti ve Balıklıgöl” ile ilgili kazı ekibinden bilgi aldı.

Ağustos 2020’de kazı çalışmalarına başlanan ve iklim şartlarından dolayı ara verilen ve yakın zamanda tekrar kazı çalışmalarına başlanacak Erzen Antik Kent’inde ve Balıklıgöl’de değerlendirmelerde bulunan Güngör; birçok medeniyete beşiklik ve başkentlik yapan tarihi yerlerin arkeolojik kazılarda görülen her taşın, duvarın, buluntunun, objenin büyük anlam ifade ettiğini ve tarihi kalıntılara rastlanılmasının kendilerini heyecanlandırdığını ifade etti.(İLKHA)





  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Milyarlarca insanın güvenli ve temiz su kaynaklarına erişimde sorun yaşadığ..
Batman'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, arı..
Batman'ın Kozluk ilçesindeki arı yetiştiricilerine, "Arıcılığın ge..
Havaların ısınmasıyla birlikte ağaçların ve bahçelerin bakım zamanı geldi. ..
Batman Üniversitesi'nde "Türkiye Yüzyılı Kapsamında Enerji ve Made..
Organik bir ilaç faydası veren, vitamin ve mineraller açısından birçok hast..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=