Lütfen bekleyin..



Batman Valisi Şahin'den Cumhuriyet gazetesi sözde yazarına tepki

01 Eylül 2020, 22:29 - Okunma: 1313

Batman Valisi Hulusi Şahin, Cumhuriyet gazetesi yazarına tepki göstererek, Batman halkına yapılan hakaretin kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Organize Sanayi Bölgesi'nde genişleme çalışmalarını yerinde inceleyen Batman Valisi Hulusi Şahin, yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Batman'da Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yeni yapılan yatırımlar, tekstil fabrikaları ve Cumhuriyet gazetesinde çıkan yazı hakkında açıklamalarda bulundu. 

Organize Sanayi Bölgesi'nde yeni fabrika inşaatlarının hızla yükseldiğini belirten Şahin, OSB'de yüzde yüz doluluk oranıyla çalıştığını belirterek ikinci organize yeri için çalışmaların devam ettiğini belirti.

"İnsanlarımızı karalamak kimsenin haddine değildir"

Batman halkına yapılan hakaretin kabul edilemez olduğunun altını çizen Şahin, "Son dönemde Cumhuriyet gazetesinde bir köşe yazarının Batman ile alakalı yakışıksız ifadeleri yer aldı. Bunu kınıyorum. Ben Batman modern bir şehirdir. İnsanları kıymetli, memleket sevdalısı, çalışkan ve üretken insanlardır. Öyle İstanbul’dan, boğazdan Anadolu’yu hiç bilmeden, tanımadan böyle yukardan bakan ifadelerle güzel insanlarımızı karalamak kimsenin haddine değildir." dedi.

"Tüm altyapı çalışmalarımızı bitirip çıkacağız"

Kısa sürede alt yapının bitirilmesi ve yeni fabrikaların açılması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini dile getiren Şahin, "Organize sanayi bölgemizin genişleme bölgesindeyiz. Geçen sene bu zamanlar burası tarlaydı. Şu anda ise binalar yükselmiş vaziyette, bir taraftan altyapı çalışmalarımız diğer taraftan da sanayicilerimiz kendi parsellerinde yoğun bir çalışmayı beraberinde yürütüyorlar. Tabi biraz toz toprak karışıklık var ancak bu hayırlı bir mücadele, hayırlı bir çalışmadır. Bir yıl içerisinde hem altyapıyı hem de fabrikaları aynı anda yürütüyoruz. Bu alanda 29 parsel üretildi ve bu 29 parsel geçen yıl kış aylarında, neredeyse bir yıldan kısa bir süre içerisinde tahsis edildi. Pandemi günlerinde de durmaksızın çalışarak burada yoğun bir mesai uyguladık. Sonuç olarak 29 parselimizin 25’inde sanayicilerimiz fabrikalarını yükseltiyorlar. Biz de altyapı çalışmalarımızı son seviyeye getirdik, tüm altyapı çalışmalarımızı bir kerede bitirip çıkacağız." dedi.

 "En az 3 bin kişi istihdam edilecek"

3 bin yeni istihdam hedeflediklerini ifade eden Şahin, "Burada tahminimizce en az 3 bin kişilik istihdam olacağı yönünde. Göreve başladığımda, organize sanayii bölgemizden 4 bin 200 istihdam vardı şu an 6 bin civarında.  Burası faaliyete geçtiğinde ise, 10 binli rakamlara ulaşacağımızı düşünüyoruz. Önümüzdeki sene bu zamanlarda burada, artık işçilerin mesaiye gidip döndüklerini hep birlikte göreceğiz. Bunun devamında bir 70 parselimiz daha oluşacak. Bin 300 dönümün üzerinde yeni bir genişleme alanımız var. Buradaki çalışmaları kısa sürede bitirmeyi hedefliyoruz ve o parselleri de sanayicimizle buluşturacağız." diye konuştu.

"Sanayinin yarısından fazlası tekstil sektöründedir"

Tekstilci iş adamlarını yanında olduklarını fakat kuralların herkes için geçerli olduğunu vurgulayan Şahin, "Geçenlerde gazetelerde tekstil iş adamlarımızın açıklaması söz konusu oldu. Biz tekstilcilerimizi çok seviyoruz, nitekim şu anda organize sanayii bölgemizde 51 tekstil fabrikası var. Bu alanda da 16 tekstil fabrikasına yer verdik. Şu anda sanayinin yarısından fazlası tekstil sektöründedir. Tekstilcilerimizi ne kadar desteklediğimizin güzel bir örneğidir. Aynı zamanda biz havamızı, toprağımızı ve suyumuzu da çok seviyoruz. Toprağımız kirlenmesin, havamız zehirlenmesin, suyumuz toksin hale gelmesin istiyoruz. Bazı sanayici arkadaşlarımız kuralsızca çalışmak istiyorlar buna müsaade etme şansımız yok." ifadesini kullandı.

"İmar ile ilgili sorunlar oluyor"

Organize sanayi bölgesinde yeterli arıtma tesislerinin olmadığına değinen Şahin, şunları kaydetti:

"Özellikle yıkama gibi tekstilin bazı unsurları var. Organize sanayii bölgemizde yeterli arıtma sistemi bulunmamasından dolayı şu anda onlara yardımcı olamıyoruz. Var olanlarında verimli havayı kirletmelerine müsaade etmeyiz. Bazen cezai işlem uyguladığımız da oluyor. Bunu 'organize sanayii bize zorluk çıkartıyor.' şeklinde algılamak doğru değil, aksine bu kurallara uyulması yönünde bazı arkadaşlarımıza yaptığımız uyarılar var. Buna benzer imar ile ilgili sorunlar oluyor. Usulüne uygun olmayan yapılaşmalar var. Bunlarla ilgili de cezai işlemler uygulanıyor. Bunlar zorluk çıkarmak değil, usulüne uygun çalışma şartlarının kurulması yani mevzuatın emrettiği şeylerin yapılmasından ibarettir. Tekstilciler için elimizden geleni yaptığımızı Batman kamuoyu biliyordur."

"Çok hızlı mesafeler kat ediyoruz"

Şahin, "Tekstilcilerimizin haklı olarak serzenişlerine sebep olan bizim arıtmamızın yersizliği söz konusudur. Bu konuda çalışmalarımız hızla devam ediyor. Organize sanayimizde biz çok hızlı mesafeler kat ediyoruz. Organize sanayimizin temizlik aracı ihtiyacını giderdik ve itfaiye aracımızda en yakın zamanda gelecek. Bugüne kadar verilmeyen hizmetleri tamamlayıp, sanayicimize sunuyoruz. Elimizden gelen her şeyi hızlı bir şekilde yapmaya gayret ediyoruz. Bunu da sanayici dostlarımıza ifade etmek isterim." dedi.

"Yüzde yüz dolulukla çalışıyor"

İkinci organize sanayinin hazırlıklarına başladıklarını belirten Şahin, "Batman organize sanayimiz yüzde yüz dolulukla çalışıyor. Bizim şu anda 200’ün üzerinde yatırımcımız bizden arsa talep ettiler ve bu yatırımcılarımıza arsa verebilmiş değiliz. Çünkü yüzde yüz dolulukla çalışıyoruz o nedenle de yeni genişleme yerini hızlı bir şekilde devreye sokmaya çalışıyoruz. Elimizdeki imkânlar ile en iyisini yapmaya çalışıyoruz. İnşallah yeni genişleme alanı ile beraber 70 sanayicimize arsa verebileceğiz fakat sorunu çözebilecek mi? Yine çözmeyecek çünkü Batman hızla gelişiyor ve sanayicilerimizin çok ciddi teveccühleri var. Sayısız telefon alıyoruz Batman’a yatırım için gelmek istiyoruz diye. Bizde onlara yetişmek için ikinci organize sanayinin hazırlıklarını biliyorsunuz yapıyoruz." açıklamasında bulundu. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da transit dolmuş ile hafif ticari aracın kafa kafaya çarpıştığı..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi ..
Batman'daki şarküteri işletmecileri ve hayvan besicileri, yağan yağışla..
Batman ilçesinde yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret eden HÜDA PAR B..
Batman'ın Sason ilçesindeki çaya düşen hafif ticari araçtaki anne ve oğ..
Batman Havalimanı Müdürlüğü tarafından açıklanan 2024 yılı mart ayı istatis..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=