Lütfen bekleyin..



HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin’den halka ‘Coronavirus’ çağrısı

02 Eylül 2020, 13:30 - Okunma: 1265

Coronavirus’un kentte neredeyse pik noktaya ulaştığına dikkat çeken HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, yaptığı açıklamada halka tedbirlere uymaları noktasında çağrıda bulundu.

Batman’da her geçen gün Coronavirus ölümlerinin ve vaka sayılarının arttığını vurgulayan HÜDA PAR İl Başkanı Şahin, halktan yetkililerin yapmış olduğu açıklamaları dikkate alarak tedbirlere riayet etmelerini istedi.

Zorunlu olmadıkça toplu alanlarda bulunulmaması, yine zorunlu durumlar dışında evden çıkılmaması çağrısında bulunan Şahin, salgını bulaştırmanın büyük bir vebal olduğunu söyledi.

İlin sağlık sorunlarına ilişkin hazırladıkları raporun Sağlık Bakanlığına iletildiğini belirten Şahin, “Coronavirus hastalığının Batman'da yaygınlaşmasından sonra konuyla ilgili açıklamalarımız oldu. Kamu ve özel hastanelerinin sıkıntılarını, halkımızdan gelen sıkıntıları dile getirip kamuoyu ile paylaştık, ayrıca bir rapor oluşturup Genel Merkezimize gönderdik. Genel Merkezimiz de bu raporu Sağlık Bakanlığına iletti. Bu çağrılarımız ve çabalarımızdan sonra Ankara'dan olumlu gelişmelerin olduğunu gördük, bu elbette ki sevindiricidir. Fakat Coronavirus salgını Batman'da neredeyse pik noktasını yakalamış durumda.” dedi.

“Gerekli önlemlere başvurmazsak, bu hastalığı içimizden atamayız”

“Her geçen gün insanlarımızı birer birer kaybediyoruz” diyen Şahin, şöyle devam etti: “Dolayısıyla bir çağrımız da halkımıza olacaktır. Değerli hemşerilerim, hastanelerimizin kapasiteleri her ne kadar yeterli olsa da, tedbirlere ve gerekli önlemlere başvurmazsak, bu hastalığı içimizden atamayız. Özellikle de gençler ve çocuklar bu tedbirlere riayet etmezlerse, taşıyıcı olup hastalığı evlerindeki ebeveynlerine ve yaşlılara bulaştırırlar. Bu da yaşlılarımızın gözlerimizin önünde vefat etmeleri sonucunu doğurur. Büyük bir vebal olmakla beraber, Rabbimizin Kur’an-ı Kerim'de de buyurduğu üzere, yaşlılarımızın aramızda bulunmaları, birçok bela ve musibetin aramızdan yok olmasına vesiledir.”

“Ucunda ölüm olduğu bilinmeli”

Halktan tedbirlere riayet etmelerini isteyen Şahin, “Dolayısıyla değerli hemşerilerimden ricam, maske, sosyal mesafe ve hijyen tedbirlerine riayet etmelidirler. Çok mecbur kalmadıkça toplu taşıma araçlarına binmemeli, toplu alanlarda bulunmamalıdırlar. Hastalığın ciddiye alınıp ucunda ölüm olduğu bilinmeli. Etrafımızda her gün yaşlılarımızın, hatta ara ara gençlerimizin de vefat ettiğini görüyoruz. Hemşerilerimin bu tedbirlere daha sıkı riayet etmelerini istirham ediyorum.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..
Batman'da nevroz etkinliğine katılarak kamu malına zarar verip, PKK/KCK..
Batman'da iki farklı tankerde yapılan aramada kaçak olduğu belirtilen 3..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=