Lütfen bekleyin..



40 gün entübe kalan 75 yaşındaki kadın sağlığına kavuştu

09 Eylül 2020, 14:18 - Okunma: 1078

Batman’da Covid-19 hastası 75 yaşındaki Nura Başakçı, 53 gün yattığı Bölge Devlet Hastanesinde şifa bulup sağlığına kavuştu.

Halsizlik, baş ağrısı, mide bulantısı, iştahsızlık şikayeti ile Batman Bölge Devlet Hastanesi acil servisine başvuran Nura Başakçı, Covid-19 testi pozitif çıkınca hastanede hemen tedavi altına alındı. Kısa sürede hastalığın tüm belirtileri kendini gösterince durumu ağırlaşan Başakçı, yoğun bakım ünitesine aktarıldı. Dört gün sonra entübe edildi. 40 gün boyunca entübe kalan hasta şifa bulup sağlıkla taburcu edildi.

“Sanki bin defa ölmüşüm gibi hissediyorum”

53 gün boyunca kendisiyle yakından ilgilenen doktor ve sağlık çalışanlarına şükranlarını ileten Nura Başakçı, taburcu olmadan önce duygularını şöyle dile getirdi: "Nefes alamamak çok zor bir durumdur. Her nefes alışımda sanki kendimle boğuşuyordum. Bir yudum nefesin ne kadar önemli olduğunu kaybedince anlıyorsunuz. Çocuklarımın ağlaşmaları, ‘annem ölüyor’ diye feryatları hiç aklımdan çıkmıyor. İnsanlar bir kez ölür fakat ben bu hastalıkta sanki bin defa ölmüşüm gibi hissediyorum. Öyle ağrılarım oldu ki, anlatılması çok zor.”

“Çok rüya görüyordum”

Konuşmasının devamında Başakçı, “Yoğun bakım servisinde uzun süre kalmışım fakat pek hatırlamıyorum. Tek hatırladığım bir hemşirenin bana yoğurt yedirdiği ve devamlı değişik rüyalar gördüğümdür. Belki yüzlerce rüya beynimde uçuşuyor. Mesela bir keresinde başımda bir kız çocuğunun Kur’an-ı Kerim okuduğunu gördüm. Havada uçuşan martıları görüyordum, bir seferinde de nefesimin kesildiğini ve artık ölmek üzere olduğumu ardından da Kelime-i Şahadet getirdiğimi hatırlıyorum, işte o esnada sanki başımda Azrail duruyordu. Çok şükür bu hastalığı yendim, evime ve çocuklarıma kavuşacağım için çok mutluyum. Bugün iyileşmiş olmamda sağlık çalışanlarının çok büyük emeği var. Herkes elinden geleni yaptı Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Bu virüs insanı yerle bir ediyor. Lütfen herkes çok dikkatli olsun ve kendisini korusun.” dedi.

“Annenizden umutluyum sözü bize büyük umut oldu”

Nura Başakçı’nın oğlu Sergen Başakçı, “Annemin sağlığına kavuşması bir mucize. Çok mutluyuz. Sağlık çalışanlarının bunda büyük emeği var. Emeği geçen tüm sağlık çalışanlarına minnettarız. Yaşadığımız bu zorlu süreçte özellikle Uz. Dr. Mustafa Ay’ın ‘annenizden çok umutluyum’ sözleri bize sabır oluyordu, güç veriyordu. Bunun için kendisine ayrıca teşekkür ediyorum. Annem şimdi rahat nefes alabiliyor, bizimle konuşuyor ve destek almadan yemeğini yiyebiliyor. Mutlu olmamıza vesile olan herkesten Allah razı olsun.” diye konuştu.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..
Batman'da nevroz etkinliğine katılarak kamu malına zarar verip, PKK/KCK..
Batman'da iki farklı tankerde yapılan aramada kaçak olduğu belirtilen 3..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=