Lütfen bekleyin..



Batman ÖNDER, Erol Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulundu

10 Eylül 2020, 10:15 - Okunma: 1226

Batman İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği, katıldığı bir TV programında imam hatiplilere yönelik çirkin sözler sarf eden Erol Mütercimler hakkında Batman Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Bir TV programında imam hatip mezunlarına ağır hakaretlerde bulunan Erol Mütercimler’e tepkiler dinmiyor.

Batman İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER), katıldığı bir TV programında imam hatiplilere yönelik çirkin sözler sarf eden Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi Erol Mütercimler hakkında Batman Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

batman-adliyesi.jpg

ÖNDER Başkanı Mehmet Nezir Ceylan ve derneğin yönetim kurulu üyeleri, suç duyurusunun ardından Batman Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan Ceylan, bir televizyon kanalında imam hatiplilere hakaret ve iftira atan Erol Mütercimler hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik”, “hakaret yoluyla halkın bir kesimini aşağılama” fiillerinden suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Mütercimler hakkında kamu davasının açılmasını talep ettiklerini ifade eden Ceylan, “Katıldığı programda Erol Mütercimler, imam hatip mezunlarına alenen hakarette bulunarak aşağılamıştır. Suçun basın-yayın yoluyla işlenmesi, televizyonun youtube kanalı üzerinden videoya hala ulaşılabiliyor olması ise üzüntümüzü arttırmıştır. İmam hatip camiası; bugün 1 milyon 400 bin öğrencisi, on milyonlarca mezunu ve mensubu olan geniş bir ailedir. 69 yıldır eğitim hayatına devam eden imam hatip okulları ülkemiz, milletimiz ve medeniyetimiz için çok değerli, alimler, doktorlar, mühendisler, edebiyatçılar, siyasetçiler ve devlet adamları yetiştirmiştir. Bu isimler dün olduğu gibi bugün de ülkenin dört bir yanında hizmet vermektedir.” dedi.

“Okullarımız cazibe merkezi olmuştur”

Çocukların hem dini ilimler hem de fen bilimleri eğitimi alması, günün gerektirdiği becerilerle donanması için ailelerin ve gençlerin tercihinin imam hatip liseleri olduğuna dikkat çeken Ceylan konuşmasına şöyle devam etti:

“Son yıllarda program çeşitliliğine giden okullarımız öğrenciler için cazibe merkezi olmuştur. İmam hatiplilere yöneltilen iftiralar ve mesnetsiz iddialar, aşağılayıcı-küçük düşürücü ifadeler, sadece bu camiayı değil Türkiye’yi, 83 milyonluk ülkemizi, birliğimizi ve dirliğimizi hedef almaktadır. Ayrışma ve kamplaşmayı körükleyenler bilmelidirler ki, ülkemize yönelik kötü emel sahiplerinin değirmenine su taşımaktadır. İşte bu gerekçe ile camiamıza yönelik iğrenç, aşağılık ithamlarda bulunan Mütercimler hakkında kamu davası açılmasını ve bu iftiralarının yanına kar kalmamasını istiyoruz.”

“Herkesi Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulunmaya davet ediyoruz”

Ülkenin geleceğini hedefleyen bu tür davranışların cezasız kalmaması gerektiğini vurgulayan Ceylan, “Biz biliyoruz ki, adalet yerini bulacak ve bir daha kimse imam ülkemizin güzide okulların olan imam hatiplerden mezun olanlar hakkında böyle pervasız davranışlara cüret edemeyecektir. Son olarak okullarımızdan mezun olmanın haklı gururunu taşıyan, imam hatiplerin bu toprakların mayası, harcı, irfanı olduğuna inanan, işadamı, bürokrat, siyasetçi, akademisyen, esnaf kısacası herkesi Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulunmaya davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da transit dolmuş ile hafif ticari aracın kafa kafaya çarpıştığı..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi ..
Batman'daki şarküteri işletmecileri ve hayvan besicileri, yağan yağışla..
Batman ilçesinde yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret eden HÜDA PAR B..
Batman'ın Sason ilçesindeki çaya düşen hafif ticari araçtaki anne ve oğ..
Batman Havalimanı Müdürlüğü tarafından açıklanan 2024 yılı mart ayı istatis..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=