Lütfen bekleyin..



Yıkım kararı verilen bina müteahhitleri HÜDA PAR'ı ziyaret etti

15 Eylül 2020, 11:10 - Okunma: 920

​Yıkım kararı verilen inşaatların müteahhitlerinden oluşan bir heyet, HÜDA PAR Batman İl Başkanlığını ziyaret ederek, sorun ve sıkıntılarını anlattı.

Ruhsatı olmadığı gerekçesiyle 9 katlı bir bina belediye ekipleri tarafından yıkımı gerçekleştrildi. Yıkılan ve yıkım kararı verilen binaların mütahhitleri, HÜDA PAR Batman İl Başkanlığını ziyaret ederek, yaşanan sıkıntıların çözümü için destek talebinde bulundular.

Kendilerini ziyaret eden müteahhitlerin sıkıntılarını dinleyen HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, kaçak yapıların yıkılmasına karşı olduklarını belirterek, Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin'in orta bir yol bulması ve müteahhitlerle bir araya gelmesi gerektiğini ifade etti.

Kentin imar sorununa dikkat çeken Şahin, yıkım kararının çok ciddi olduğunu ve sonuçların halkı ciddi anlamda olumsuz etkileyeceğini belirterek, "Batman'da işsizliğin hangi safhalarda olduğunu herkes çok iyi biliyor. Batman halkının ekonomik durumu ortada, Batman halkı kalabalık nüfusa sahip olduğu için biraz daha ucuz bir maliyetle ev sahibi olmak istiyor. Yıllardır süregelen bir imar sorunu bölge illerimiz ile birlikte Batman'da da böyle bir sorun var." dedi.

"Geçen yıl Batman'da yapılan bazı binaların ruhsatsız yapıldığından dolayı belediye tarafından yıkım kararı alınmıştı." diyerek hatırlatmada bulunan Şahin şöyle konuştu:

"Biz o zamanda şunu ifade etmiştik: Bu binalar yapılırken belediye yetkilileri ve ilgili birimleri gidip bu binaların müteahhitlerine bir miktar ceza yazdılar ve sonra bu binaların yapımına göz yumdular. O zaman olması gereken neydi? Bu binaların yapımının durdurulmasıydı yani binanın kazı aşamasındayken belediyenin bu yapıya el koyması ve devamını engellemesi gerekirdi. Fakat ceza kestikten sonra bu binalar belediye yetkililerinin gözünün önünde yükseltildi. Bu binalar bitirilmiş, kimi daire sahipleri yerleşmiş, kimisi de bitim ve yerleşme aşamasına getirmiş durumda. Kayyum öncesi belediyenin aldığı kararla bu binaların yıkılacağı kararı alındı ve duyuruldu. Bu durum sadece birkaç müteahhidimizi ilgilendiren bir durum değil ki binlerce daire sahibi bu müteahhitlerle alışveriş yapmış kimisi hanımının altınını bozmuş kimisi kredi çekmiş kimisi de farklı bir şekilde borçlanıp daire sahip olmak için çaba içerisine girmişler. Belediyenin aldığı bu yıkım kararını kayyum atandıktan sonrada sürdürülmesi bize çok makul gelmiyor."  

"Binaların yıkılması fitneye sebep olacaktır"

Şahin, "Dolayısıyla bizim bu kardeşlerimizin bu daire sahiplerinin adına yetkililere diyoruz ki; Bu bina sahipleriyle bir şekilde bir anlaşma yoluna gidilsin.  Sadece müteahhitleri değil, aile ferlerini de hesapladığımızda binlerce insan bu sorundan dolayı mağduriyet yaşayacak ve bu çok ciddi bir olay, belki ciddi bir fitneye sebebiyet verecektir. HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı olarak özellikle biz kaçak yapıya ve kaçak olan her türlüsüne karşıyız. Kaçak yapılara ciddi bir prensip getirilmiş eyvallah, ancak bu yapılar bitim aşamasına gelmiş, bunların yıkımı çözüm değil, aksine sorunu büyütmektedir. Dolayısıyla Vali beyden ricamız bu insanlarla oturup bir noktada bu sorunu bir çözüme kavuşturmalarıdır." diye konuştu.

"Çare bu binaları yıkmak değildir"

Şahin, "Şunu da özellikle söylemek isterim. Bu binaların yapımında yıkılma tehlikesi anlamında bir sıkıntı varsa, demiri yetersiz atılmışsa, taşıyıcı elemanlar dediğimiz kolon ve kirişlerinde sıkıntı varsa ve tehlike arz ediyorsa amenna kimse buna ses çıkaramaz. Ancak bu konuda bir sıkıntının olmadığı görülüyor. Sebep sadece 'ruhsatsız yapıldığı' ise belediye yetkilileri, o zamanda bir şekilde bu zamana göz yummuşlar. Bunun çaresi bu binaları yıkmak değildir. Bunun çaresi bu noktadan sonra bir karar vermek bu müteahhitlerle anlaşmak ve bu daire sahiplerini daha fazla mağdur etmemektir. Sayın Valimizden bizim bu kardeşlerimiz ve halkımızın adına ricamız bu insanlarla bir araya gelip çözüm yolunda makul bir noktada buluşmalarıdır." dedi.          

Daire sahipleri müteahhitlerle sorun yaşıyor

Yıkım kararı verilen binaların daire sahipleri sürekli müteahhitlerle sorunlar yaşadığını belirten Müteahhit Servet Geyik şöyle konuştu:

"Şu an Batman'da yıkılan birkaç inşaat var. Daha da yıkımı gerçekleşecek inşaatlarda bulunuyor. Bunlarla beraber yaklaşık 5 bin aile mağduriyet yaşıyor. Daireleri olan aileler sürekli müteahhitlerle sorunlar yaşıyorlar. Büyüklerimizden bu işin çözümü için bir adım atmalarını bekliyoruz. Bu ailelerin sorunlarını ve mağduriyetlerini gidermek için biz de müteahhitler olarak bize düşen ne gerekiyorsa biz hazırız. Yeter ki devlet büyüklerimizden bize bir adım atılsın." dedi

Yıllardan beri Batman'da bu imar sorunu süregelerek devam etiğini belirten Geyik, "Bu saatten sonra zaten bu şekilde herhangi bir yapının olması söz konusu olamayacağı gibi hiç kimse bu işe yeltenmeyecektir. Yeter ki devlet büyüklerimiz şimdiye kadar yaptığımız bu hataya bir şekilde çözüm bulmalarını ve bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Bize düşen neyse yapmaya hazırız. Daha önce bir kaç defa belediyeye gidip Vali Bey ile görüşmek için randevu talep ettik. Kaçak yapılar ile ilgili randevu talebinde bulunduğumuz zaman Belediye Başkan Yardımcıları, Yapı Kontrol Müdürü Ve İmar Müdürü ile görüşmelerimizde takdirin Vali Bey’e bağlı olduğunu söylediler. Vali, Bey’den randevu talep etmek istiyoruz. Büyüğümüz olarak, Valimiz olarak bize yardımcı olmasını istiyoruz." dedi. (İLKHA)


  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..
Batman'da nevroz etkinliğine katılarak kamu malına zarar verip, PKK/KCK..
Batman'da iki farklı tankerde yapılan aramada kaçak olduğu belirtilen 3..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=