Lütfen bekleyin..



HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Durmaz: “Kentte madde kullanımında artış var”

23 Eylül 2020, 13:04 - Okunma: 1496

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammed Şerif Durmaz ve beraberindeki heyet, Batman Üniversitesi Genç Yeşilay Başkanı Ramazan Güneş'i ziyaret etti.

Batman Üniversitesi Genç Yeşilay Başkanı Ramazan Güneş ziyaretlerinden dolayı, HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı Durmaz ve beraberindeki heyete teşekkür ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Güneş, Batman Üniversitesi Genç Yeşilay olarak uyuşturucu ve benzeri maddelere karşı üniversite öğrencilerine yönelik bilgilendirme çalışmaları yürüttüklerini belirtti. Güneş, pandemi nedeniyle çalışmalarını sosyal medya üzerinden devam ettiklerini söyledi.

"Gençliğin bağımlılık ile olan sorunlarını ele alıyoruz"

'Bağımlılıktan kurtulalım' başlığıyla başlatmış oldukları ziyaretler kapsamında Genç Yeşilay'ı ziyaret ettiklerini belirten Muhammed Şerif Durmaz, "Gençlerimiz ile bir araya gelip onların fikir ve düşüncelerinden istifade ettik. Çalışmalarımız kapsamında özellikle toplum ve gençliğin bağımlılık ile olan sorunlarını ele alıyoruz. Elbette bağımlılık çeşitleri çok fazladır. Şu anda en çok öne çıkan da uyuşturucu bağımlılığıdır. Bu çerçevede Batman Üniversitesi Genç Yeşilay Topluluğu da uyuşturucu ile mücadele program ve çalışmalar yapmışlardı. Bizde daha önce yapılan çalışmaların neticelerini öğrenmek adına ziyaretimizi gerçekleştirdik." diye konuştu.

“Gençler arkadaş çevresini gözden geçirmeli”

Toplumun en büyük sorunlarından birinin uyuşturucu olduğunu, bununla mücadele etmenin herkesin görevi olduğunu belirten Durmaz, şöyle devam etti:

“Çünkü bu sorunun bireysel olarak değerlendirilmemesi gerekir. Bu meseleyi de toplumsal olarak ele almalıyız. Bu mücadele esnasında elbette hastaya görev düştüğü gibi çevresine de görev düşmektedir. Özellikle uyuşturucu bağımlısı olan genç yaptıklarını ve özelliklede arkadaş çevresini gözden geçirmelidir. Çünkü bağımlılık ile ilgili neticelere baktığımızda evvela gencin etrafındaki arkadaşları ön plana çıkmakta, eğer bu konuda bağımlı olan bir genç var ise mutlaka arkadaş çevresini değiştirmelidir. Gerçekten bununla mücadele etmek için o gencimizin de atması gereken adımlar vardır."

"Yetkililer uyuşturucu ile mücadeleyi bir politika haline getirmeli"

Kent merkezinde uyuşturucu ve madde bağımlılığı kullanımında artış olduğuna değinen Durmaz, "Hakikaten bu sorun toplum olarak hepimizi ilgilendirmektedir. Yaptığımız mahalli çalışmalarda da ilimiz merkezde böyle bir sorun olduğunu çok açık bir şekilde görüyoruz. Bu sorunların çözümü için de elbette bir farkındalık oluşturulması, gündeme gelmesi ve yetkililerin de atması gereken adımı atması lazım. Çünkü bu konuda özelikle yetkililer uyuşturucu ile mücadeleyi bir politika haline getirmesi lazım. Bu çerçevede yaklaşılırsa inanıyorum ki bu sorun daha kısa sürede çözülecektir. HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanlığı olarak bu çerçevede atmamız gereken adımları atmaya devam edeceğiz. Özellikle gençliğimizin geleceğini çalan, nesli ifsada sürükleyen, değerlerinden uzaklaştıran bu uyuşturucu illetinin toplum arasından kalkması için inşallah imkânlarımız nispetince yapılması gerekenleri yapmaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.(İLKHA)



  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=