Lütfen bekleyin..



SAĞ-ÇEV Başkanı Güneş: “Anız yakanların tarlalarına ekim yapmalarına izin verilmesin”

25 Eylül 2020, 15:30 - Okunma: 620

Diyarbakır’ın Silvan ve Bismil ilçelerinde artış gösteren anız yangınlarına ilişkin yazılı bir açıklama yapan Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği Başkanı Sıtkı Güneş, “Anız yakanların tarlalarına ekim yapmalarına izin verilmesin” dedi.

Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği (SAĞ-ÇEV) Başkanı Sıtkı Güneş, hububat hasadının ardından özellikle Diyarbakır’ın Silvan ve Bismil ilçelerinde artış gösteren anız yangınlarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

İnsan sağlığını olumsuz etkileyen anız yangınlarına tepki gösteren Güneş, “Son günlerde ilimizin üzerine bir tabaka şeklinde yayılmış duman ile karşı karşıya kalmış durumdayız. Anız yakanları insanlıktan nasibini almamış kişiler olarak görüyorum. Çünkü bu insanlar Allah’tan korkmuyorlar. Bu anızın hem insanlara ve toprağın içindeki canlı hayvanlara zarar verdiğini görmüyorlar mı?” diye sordu.

Vatandaşların anız yangınları nedeniyle büyük bir sıkıntı yaşadığını vurgulayan Güneş, “Özellikle şu pandemi süreci içerisinde vatandaşlarımızın güzel bir havayı solumaya ihtiyacı varken ve insan sağlığı için oksijene ihtiyaç olduğu bir dönemde anız yakmak bir cinayettir. Anız yüzünden insanlar evlerinde pençelerini açıp güzel bir hava solamaz hale gelmiş durumda. Evin içerisinde yaşlılarımız, kronik hastalıklara yakalanmış vatandaşlarımız ve çocuklarımız var ama anızdan çok mustarip duruma düşmüşler.” diye konuştu.

Anız yakanların desteklerinin doğrudan kesilmesi gerektiğini ifade eden Güneş son olarak şunları söyledi: “Sağlık ve Çevrecilik Derneği olarak anız yakanların doğrudan gelir desteğinin kesilmesini ve gelecek yıl tarlalarının sürülmesine izin verilmemesini istiyoruz. Anız yakanlara yönelik ciddi müeyyideler uygulanılırsa ancak anız yangınları son bulur.”(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Bu sene hububatta yüksek bir rekolte beklediklerini belirten Batman Ziraat ..
Bu yıl beklenilenin üzerinde bir yağış aldıklarını belirten Ziraat Mühendis..
​Tarım ve Orman Batman İl Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, i..
Milyarlarca insanın güvenli ve temiz su kaynaklarına erişimde sorun yaşadığ..
Batman'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, arı..
Batman'ın Kozluk ilçesindeki arı yetiştiricilerine, "Arıcılığın ge..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=