Lütfen bekleyin..



Kur'an Nesli Platformu: "Camiler İslam medeniyetinin merkez üssüdür"

30 Eylül 2020, 14:05 - Okunma: 1883

​Kur'an Nesli Platformu, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Kur'an Nesli Platformundan yapılan açıklamada, "Ta ilk gününden temeli takva üzerine kurulan mescit, elbette içinde namaza durmana daha layıktır. Onun içerisinde temizlenmeyi seven kişiler vardır.” (Tevbe 108) ayetine ve "Bir kimsenin mescide alakasını görürseniz, onun mü’min olduğuna şehadet edin…" (Tirmizi)" hadis-i şerifini atıfta bulunuldu.

"Birer ilim yuvası ve kaynağıdır camiler"

Açıklamada, "Camiler İslam medeniyetinin merkez üssüdür. Bu nedenle, şehirlerin imarları camilere göre planlanır. Toplumsal hayat sosyal, siyasal, ekonomik, eğitim vb. tüm yönleriyle cami odaklıdır.  Camiler müminler arasındaki yakınlığın, dayanışmanın ve ortak bir şuurun mayalandığı mekânlardır. Yeni nesillerin yetişip bilinçlendiği en uygun, en ideal eğitim yuvasıdır camiler aynı zamanda. Bazen bir sosyal buluşma yeri, bazen bir dinlenme ve ibadet yeridir camiler. Ama en çok da ilmin temeli olan vahyin okunup, anlatılıp, yayıldığı birer ilim yuvası ve kaynağıdır camiler." denildi.

"Camilerimiz garip, camilerimiz cemaatsiz kaldı"

Açıklamada, "Allah'a kulluğunu ilan etmek için müminlerin farklılıklarından sıyrılarak saf saf olup omuz omuza verdikleri, çocuklarımızın yüce kitabımız Kur'an la tanıştığı, çocuk sesleriyle özellikle yaz mevsiminde cıvıl cıvıl olan camilerimiz bu yıl her zamankinden daha sessiz ve sakin. Hatta yaşanan salgın nedeniyle uzunca bir süre ne vakit namazları ne de Cuma namazları kılınabildi. Camilerimiz garip, camilerimiz cemaatsiz kaldı." ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın sonunda, "Kur'an Nesli Platformu olarak, yüce Rabbimizden insanlık olarak yaşadığımız salgın musibetinin bir an evvel bitmesi ve tüm Müslümanların olgun bir şuur ile camilerimizi doldurup ihya etmesini diliyor "Camiler ve din görevlileri haftası" olarak ilan edilen Ekim Ayı'nın ilk haftasının da hakkıyla camilerimizle aramızdaki mesafenin kalkmasına vesile olmasını temenni ediyoruz." diye belirtildi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Batman Şubesi tarafından, siyonist işgal rejimini..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "Cihad Önderi Hazreti Muhammed&..
Batman'daki Mevlid-i Nebi etkinliğinde konuşan Molla Beşir Şimşek, Tevb..
Peygamber Sevdalıları Vakfı, Batman'da "Cihad Önderi Hazreti Muham..
Batman'daki Mevlid-i Nebi etkinliğinde konuşan Kur’an Nesli Platformu S..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "Cihad Önderi Hazreti Muhammed&..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=