Lütfen bekleyin..



HÜDA PAR'dan 'Yaşlılar Günü' münasebetiyle emekliler derneğine ziyaret

06 Ekim 2020, 18:11 - Okunma: 1850

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammed Şerif Durmaz, beraberindeki heyetle 'Yaşlılar Günü' münasebetiyle Ulu Cami'de yaşlılara çiçek hediye ettikten sonra, Emekliler Derneğini Batman Şube Başkanlığını ziyaret etti.

HÜDA PAR heyetini Batman Emekliler Derneği Şube Başkanı Hüseyin Ekmen ve Yönetim Kurulu üyeleri karşıladı.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, emekliler için yaptıkları ve yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında bilgiler veren Ekmen, "Türkiye Emekliler Derneği olarak, derdimiz ve hedefimiz, emeklilerimiz için iyi bir şeyler yapmak, onlara yardımcı olmaktır. Bunun gerçekleşmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz." dedi.

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammed Şerif Durmaz, emeklilere yönelik yapılması gerekenler, emeklilerin sorun ve taleplerine yönelik konularda fikir alışverişinde bulunarak, ellerinden geldiğince emeklilerin sorunlarını dile getireceklerini belirtti.

"Yaşlılık hepimizi bekleyen bir hakikattir"

Yaşlılığın herkesi bekleyen bir hakikat olduğunu ifade eden Durmaz, "Çalışmalarımız kapsamında öğlen namazından sonra Ulu Camii havlusunda 'Dünya Yaşlılar Günü' münasebetiyle yaşlılarımızla bir araya gelip, kendilerine gül vererek hasbihalde bulunduk. Yaşlılık hepimizi bekleyen bir hakikattir. Bu nedenle HÜDA PAR olarak, bu konuya ehemmiyet gösteriyoruz. Zira yaşlılarımıza gösterilen ilgi ve ehemmiyet azalmıştır. Bunun da farkındayız bu manada toplumda bir bilinç oluşturma adına çalışmalar yürütüyoruz." diye konuştu.

"Eğer aranızda beli bükük yaşlılar olmasaydı üzeriniz azap sel gibi akardı"

Her zaman şunu söylüyoruz, yaptığımız her işte örneğimiz Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesselem'dir) diyen Durmaz, şunları söyledi:

"Peygamber Efendimiz bir hadisi şerifinde, 'Eğer aranızda beli bükük yaşlılar olmasaydı, üzeriniz azap sel gibi akardı.' buyuruyor. Bu hadisle yaşlılara, büyüklere gösterilmesi gereken ehemmiyete dikkat çekmiştir. Bizde bugünün şartlarını göz önünde bulundurarak büyüklerimize ve emeklilerimize bu çerçevede ilgi ve saygı göstermek durumunda olduğumuzun bilincindeyiz. Bu kapsamda dernek başkanı sayın Ekmen ile emeklilere yönelik yapılması gerekenler nelerdir? Emeklilerin sorunları nelerdir? Bu konularda fikir alışverişinde bulunduk."

"Emeklilerin konut ihtiyaçlarını karşılanmamakta"

Batman'da yapılan TOKİ konutlarının yetersiz olduğuna değinen Durmaz, "Özellikle Batman'da bulunan 24 bin emekliden 13 bine yakını emekliler derneğine üyedir. Emeklilerimizin konut istekleri var. Malum Batman'da emekli TOKİ yapıldı. İhtiyacı karşıladı mı? Hayır, karşılamadı. Bundan sonrada bir adım atıldı ikinci bir konut inşaatına başlandı ve şu anda temel atma aşamasındadır. Fakat bununda emeklilerin konut ihtiyaçlarını karşılamamaktadır. Dolayısıyla emeklilerin konut ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için özellikle yetkililer bu konuda adım atması gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

"Emekliler arasındaki maaş farkı düzeltilsin"

Emeklilerde maaş farlılığının kaldırılması ve tatil imkanlarının çoğaltılması gerektiğini belirten Durmaz, "Özellikle emeklilerin şu anda maaş farkları var. 2000 yılından önce emekli olanlar ile sonrası emekli olanlar arasında bayağı fark var. Zammın yüzdeliğine göre değil, eşit derecede verilmesi gerekir. Emeklilerin bazen yılda bir şehir dışına çıkma ihtiyaçları hissediyorlar. Emekliler derneğinin şehir dışında termal otelleri var. Fakat doğu ve güneydoğu bölgesinde bu manada emeklilere yönelik termal otel ya da kısa tatil yapabilecekleri bir yerleri yok. Emeklilerimiz, özellikle bu bölgemizde emeklilerin tatil yapabileceği bir yerin olmasını istiyorlar. İnşallah bu istekler yerine getirilir." dedi.

"Hastaneler emeklilerden katkı payı almasın"

Hastanelerde emeklilerden katkı payının alınmaması için yetkililerin bir çalışma başlatması gerektiğine değinen Durmaz, sözlerinin devamında, "Malum emekliler belli bir yaşa geldikten sonra hastanelere daha fazla gidebiliyorlar. Hastaneye gittiklerinde, hastaneler emeklilerden katkı payı alınıyor. Bu da emeklileri zor durumda bırakıyor. Emeklilerimizin isteklerinden bir tanesi de emeklilerden alınan katkı payının kaldırılmasıdır. İnşallah bu katkı payı kaldırılır da emellilerimiz daha kaliteli yaşam sürdürme durumunda kalırlar. Biz de HÜDA PAR olarak, elimizden geldiğince sorunları dile getireceğiz ve bu problemlerin çözülebilmesi için atılması gereken adımların bir an evvel atılması adına bu konuları gündeme getirmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Geçtiğimiz hafta sonu Batman'da düzenlenen mevlit ekinliğine katılan va..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen..
Peygamber Sevdalıları Vakfı gerçekleştirilen mevlit etkinliğine katılanlar,..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, yayımladığı mesajda Mev..
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Batman Şubesi tarafından, siyonist işgal rejimini..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "Cihad Önderi Hazreti Muhammed&..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=