Lütfen bekleyin..



​HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin, İl Müftüsü Erhan'ı ziyaret etti

07 Ekim 2020, 16:26 - Okunma: 1985

​HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin beraberindeki heyetle, Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle İl Müftüsü Turgut Erhan'ı ziyaret etti.

Her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanan ve büyük bir coşkuya sahne olan Camiler ve Din Görevlileri Haftası, bu yıl pandemi nedeniyle halka açık kalabalık programlar yapılamazken bunun yerine çeşitli ziyaretler yapılıyor.   

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin, ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle’ İl Müftüsü Turgut Erhan’ı makamında ziyaret ederek haftalarını kutladı. Ziyarette, İslam tarihinde camilerin önemi, camilerin etkin işlevleri, İslam’ın cami merkezli bir din olduğu hakkında sohbetler edildi.

Cami ve din görevlilerinin kendileri için çok değerli olduğunu ifade eden Şahin: “ Ekim ayının ilk haftası ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ olarak belirlenmiştir. Bana göre hiç bir zaman camiler ve din görevlilerimizin arasına bir mesafe koymamız gerekir. Biz de usule tabi olarak bu haftanın adına değerli müftümüzü ziyaret etmeye geldik. Haftalarını ve günlerini tebrik ediyoruz. Rabbim değerli müftümüzü ve din adamlarımızı dininin hizmetinde muvaffak kılsın.” dedi. 

“Bu milleti yıkacak hiçbir güç olmaz”

Cami şuuruyla bilinçlenen bir topluluğu hiç kimsenin yıkamayacağına değinen Şahin: “Biz cami merkezli bir medeniyete sahibiz elhamdülillah. Şayet insanımın bu bilince ve bu şuura varırsa Allah’ın izniyle bu toplumu, bu milleti yıkacak hiçbir güç olmaz. Dolayısıyla bizim Resulullah Salallahu Aleyhivesellemin önderliğinde ilk inşa ettiği camilere dönük özellikle gençlerimizi yönlendirmemiz lazım. Buda ebeveynlerle birlikte imamlarımızın çabalarıyla olabilir. Nacizane önerim ve istirhamım; Din görevlilerimizin kendilerini sadece bir devlet memuru olarak değil de Allah’ı Telanın kendilerine yüklemiş olduğu dininin memurları olarak görüp, genç neslimizi camilere çekerek diğer fenni bilimler ile birlikte İslami bilimi de vererek geleceğimizi bir nevi garanti altına çabası içerisinde olmaları gerekir.” Diye konuştu.

“Din âlimlerinin dizlerinin dibinde yetiştiler”

“Tarihe baktığımızda: tarihin sayfalarına şanla, şerefle isimlerini kazdırmış olan Fatihlerimiz vardır.” diyen  Şahin konuşmasının devamında:

“Sultan Mehmet ile Sultan Selâhaddin gibi fatihlerimiz tarihi müspet yönde Elhamdülillah dönüştürebilmişlerdir. Bunu neyle yapmışlardır? Özellikle din âlimlerinin dizlerinin dibinde edindikleri bilgiye, ilme dayanarak bu başarılara imza atmışlardır. Eğer istikbalimiz olan gençlerimizin de bu gibi başarılara, fetihlere imza atmalarını istiyorsak bütün bir halk olarak bu işi sadece din görevlilerimize ve müftülerimize bırakmadan toplumun bütün dinamikleri devreye girip özellikle gençliğimizi İslami konularda da teçhiz ederek onları Allah’ı Teâlâ’nın istediği emrettiği bir şekilde eğitime tabi tutmamız gerekmektedir.” dedi

HÜDA PAR heyetinin ziyaretlerinden memnuniyetini ifade eden İl Müftüsü Turgut Erhan ise “Camilerin İslam toplumunun oluşmasında büyük bir etken olduğunu söyledi.

Ziyaretin ardından HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin beraberindeki heyetle Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Ahmet Cihan’ı ziyaret ederek ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası' münasebetiyle nezaket ziyaretinde bulundu.(İLKHA)


 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da halka gül dağıtan Peygamber Sevdalıları Vakfı üye ve gönüllül..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, bu pazar günü Batman..
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken 7'de..
Siyonist işgal rejimi tarafından bayramın ilk gününde sivil bir aracın için..
Cuma Hutbelerinde “Gözümüzün Nuru: Namaz” konusu işlendi.
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, bayram namazı kılıp halkla bayramlaşara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=