Lütfen bekleyin..



Tüm Muhtarlar Derneği Batman Şube Başkanı muhtarlığın önemine dikkat çekti

19 Ekim 2020, 13:10 - Okunma: 1405

Tüm Muhtarlar Derneği Batman Şube Başkanı Masum Padir, “19 Ekim Muhtarlar Günü” dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Tüm Muhtarlar Derneği Şube Başkanı Padir, muhtarların vatandaşla devlet arasında köprü vazifesini yürüten bir kurum olduğunu söyledi.

Muhtarlık müessesinin önemli bir müessese olduğuna işaret eden Padir, “Muhtarlık müessesesi tarihi 1829 yılına dayanan, İkinci Mahmut döneminde kurulmuş olan bir müessesedir. Köklü bir müessesedir. O günden bugüne kadar muhtarlık müessesesi devam etmektedir. 4-5 yıl önce Cumhurbaşkanımızın isteğiyle muhtarlar günü kurulmuştur. Pandemi nedeniyle maalesef geniş çaplı bir organizasyon yapamadık. Sadece kısıtlı bir törenle bu yılki muhtarlar gününü kutladık.” dedi.

“Muhtarlar toplumun temel taşlarından biridir”

Muhtarların rolünün çok büyük olduğunu vurgulayan Padir, “Muhtarlar günü önemli bir gündür. Muhtarlar toplumun temel taşlarından biridir. Dolayısıyla halkla devlet arasında bir köprü vazifesi görmektedir. Muhtarlık aynı zamanda hem devlete hem de millete hizmet eden bir kurumdur. Bu manada muhtarlığın önemi ve rolü çok büyüktür. Yereldeki sorun ve taleplerimizi valilik ve belediyeye iletiyoruz. Bu anlamda taleplerimizi çözüme kavuşturmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

“Biz sadece mahalle muhtarı değiliz”

Muhtarların aynı zamanda bütün kurumların amiri gibi bir pozisyonda çalıştıklarını belirten Padir, şöyle devam etti:

“Mahalle sakinleri her türlü sıkıntı ve sorunlarını bize getirmektedirler. Bizde işin çözümü noktasında elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Sorunların çözümünde sıkıntı yaşamıyoruz. Biz sadece mahalle muhtarı değiliz. Aynı zamanda akla gelebilecek bütün kurumların birim amiri gibi bir pozisyonda iş yapıyoruz. Vatandaşların bizden beklentileri çoktur. Bizde sorunları elimizden geldiğince çözmeye çalışıyoruz.”(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Deniz ve çay balıklarında av yasağının başlamasını değerlendiren balık satı..
Batman'da bir şahıs üzerinde yapılan aramada, tarihi eser olduğu değerl..
Batman'da iki günlük güneşli havanın ardından tekrar başlayan kısa süre..
Ramazan Bayramı tatili için şehir dışından Batman'a gelen vatandaşlar, ..
Batman'da bir otomobil ile minibüsün çarpışması sonucu yaşanan kazada 3..
Batman'da yanlış aşı yapıldığı iddiasıyla 30 keçisinin telef olduğunu b..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=