Lütfen bekleyin..



Durmaz: “İslam medeniyeti fidan dikmeye büyük bir önem vermiştir”

11 Kasım 2020, 12:14 - Okunma: 1282

Fidan dikme etkinliğine katılan HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz: “İslam medeniyeti fidan dikmeye büyük bir önem vermiştir” dedi.

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Teşkilatı ve Gençlik Kolları üyeleri, bu yıl ikincisi düzenlenen “11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü” münasebetiyle düzenlenen fidan dikme etkinliğine katıldı.

Batman Üniversitesi tarafından Batı Raman kampüsünde düzenlenen etkinliğe HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz ve Batman Gençlik Kolları üyeleri katılım sağladı.

Durmaz ve beraberindeki heyet, fidan dikme etkinliğinden önce Batman Üniversitesi Genel Sekreteri Mehmet Yakan’ı ziyaret etti. Ziyarette, eğitim ve ekonomiye dair konuşmalar yapıldı.

Ziyaret sonrası teşkilat üyeleriyle birlikte fidan dikme etkinliğine katılan Durmaz, etkinlik sonrası günün anlam ve önemine binaen açıklamalarda bulundu.

“FİDAN DİKMEK, GELECEĞE NEFES OLABİLME ADINA ÖNEMLİ BİR EYLEMDİR”

Bugünün Milli Ağaçlandırma Günü olduğunu vurgulayan Durmaz, “Bu kapsamda şuanda Türkiye'nin bütün illerinde geleceğe nefes kampanyası kapsamında fidanlar dikilmektedir. Bu kampanyaya öncülük edenleri ve katılanları tebrik ediyorum. Fidan dikmek, geleceğe nefes olabilme adına çok önemli bir eylemdir. Fidan dikmek, çevrenin yeşillenmesine, havanın temizlenmesine, yağmurun gelmesine vesile olmaktadır.” ifadelerini kullandı.

“YARIN KIYAMETİN KOPACAĞINI BİLSENİZ BİLE, ELİNİZDEKİ FİDANI DİKİNİZ”

Fidan dikmenin sevgili peygamberimizin tavsiye ettiği bir husus olduğunu söyleyen Durmaz, “Bir hadiste, ‘Yarın kıyametin kopacağını bilseniz bile, elinizdeki fidanı dikiniz.’ diye buyurulmaktadır.  Başka bir hadiste ise, ‘Müslüman, bir ağaç diker, o ağaçtan insan, hayvan veya kuşlar istifade ederse; kıyamet gününe kadar o kimse için sadaka olur.’ diye buyurulmuştur. Bu hadislerden de anlaşılıyor ki İslam medeniyeti, ağaç dikmeye çok büyük bir önem vermiştir.” dedi.

“FİDAN DİKMEK, ÇOK KARLI BİR GİRİŞİMDİR VE GELECEĞE YATIRIM YAPMAKTIR”

Fidan dikmenin karlı bir ticaret olduğunu belirten Durmaz, “Düşünün; bir ağaç dikiyorsunuz. Bu ağacın meyvesinden yiyildiği müddetçe, gölgesinden faydalanıldığı müddetçe, yani insanlar o ağaçtan istifade ettiği süre boyunca size sevap yazılıyor. Çok karlı bir ticaret değil mi? Neden bu güzel ve karlı ticaretten mahrum kalalım? Biliyoruz ki bugün dünyaya hediye ettiğimiz fidanlar, gelecekte bu topraklarda yaşayan tüm canlılara nefes olacaktır.  Bizler, ormanlarımıza sahip çıkıp geleceğe daha güzel, daha yeşil bir çevre bırakmak istiyoruz. Bu yönüyle, fidan dikmek; çok karlı bir girişimdir ve geleceğe yatırım yapmaktır, geleceğe umut olmaktır.” şeklinde konuştu.

“FİDANLARIN KORUNMASI SON DERECE ÖNEMLİDİR”

Durmaz, konuşmasını şöyle sonlandırdı:“ Fidan dikmek, sünneti seniyyeye tabi olmaktır, Peygamberimizin tavsiyesini yerine getirmektir. İnanç ehli olanlar için, bundan daha güzel bir iş yoktur sanırım. Tabi aynı zamanda, fidan dikmek, ağaç dikmek ne kadar önemliyse bunların korunması da bu derece önemlidir. Hep birlikte el birliği yaparak, geleceğe nefes olma adına ekebileceğimiz kadar fidan ekecek ve bunlara sahip çıkacağız.”

Kaynak: Batman Rehber Gazetesi

 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Bu sene hububatta yüksek bir rekolte beklediklerini belirten Batman Ziraat ..
Bu yıl beklenilenin üzerinde bir yağış aldıklarını belirten Ziraat Mühendis..
​Tarım ve Orman Batman İl Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, i..
Milyarlarca insanın güvenli ve temiz su kaynaklarına erişimde sorun yaşadığ..
Batman'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, arı..
Batman'ın Kozluk ilçesindeki arı yetiştiricilerine, "Arıcılığın ge..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=