Lütfen bekleyin..



İçişleri Bakan Yardımcısı İnce Batman’da temaslarda bulundu

18 Kasım 2020, 19:10 - Okunma: 1054

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, İller İdaresi Genel Müdürü Hüseyin Kürşat Kırbıyık ile birlikte bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Batman’a geldi.

Batman Valiliği ile kayyum atanan Batman Belediyesi ve Beşiri ilçesine bağlı İkiköprü Belde Belediyesini ziyaret eden İnce, burada yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ziyaret nedeniyle ilgili açıklamalarda bulunan İnce, "Batman ilimizde belediyeye bir ziyarette bulunduk. Bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdik. 23 Marttan bu yana belediye başkan vekili olarak sayın valimiz belediye hizmetlerini ekibiyle birlikte yürütmekte. 23 Mart itibariyle hakkındaki terör soruşturması nedeniyle görevden alınan belediye başkanının yerine valimiz belediye başkan vekili olarak görevlendirilmişti. Yaklaşık 7 aylık bir süre içerisinde gelinen noktada çok güzel hizmetlerin gerçekleştirildiğini gördük. Gerek alt yapı çalışmaları gerek üst yapı çalışmaları, parklar, bahçeler, yollar, içme suyu tesisleri buna benzer belediyecilik alanında yapılması gereken her türlü hizmetleri en hızlı ve en kaliteli bir şekilde vatandaşlarımıza ulaştırdığını memnuniyetle müşahede ettik." dedi.

Batman Belediyesine yaklaşık 150 milyon liralık bir borç bırakıldığını ifade eden İnce, "Sizlerin de bildiği gibi daha önce belediye başkanlığı vekilliği olmuştu ve arada da bir yıllık bir HDP’li belediye başkanlığı dönemi oldu. Ve daha sonra tekrar 7 aylık bir süredir belediye başkan vekili olarak valimiz görev yapmaktadır. Bu 1 yıllık süre içerisinde ne yapıldığını gördük, tespit ettik. Yaklaşık 150 milyon liralık bir borç bırakılmış. Sadece bu dönemde. Ne yapılmış, sadece bir tek hizmet yapılmaya çalışılmış arıtma tesisi. O da dış krediler alınarak 30 milyon euroluk bir borçlanma ile yüzde 60 kapasite ile henüz çalışması bile gerçekleştirilemeyen bir arıtma tesisi bırakılmış." diye konuştu.

Konuşmasının devamında İnce şunları söyledi: "7 aylık süre içerisinde ne yapılmış? 7 aylık süre içerisinde 150 milyon liralık borç ödenmiş. Ve bunun yanında milyonlarca liralık hizmetler aksatılmadan, tam bir modern şehircilik anlayışıyla yerine getirilmiş. Yaklaşık 100 kilometreye yakın sıcak asfalt tüm ücra köşelere kadar gerçekleştirilmiş. Parklar, aile destek merkezleri, gençlerimize yönelik hizmetler, ücretsiz internet hizmetleri, sosyal belediyecilik çalışmaları gibi daha bir sürü proje, belediyecilik hizmeti vatandaşımızın dokunan bütün hizmetlerin etkin bir şekilde yürütüldüğünü memnuniyetle değerlendirdik. Bizler de bugün yapılan bu çalışmaları yerinde görmek, aksayan bir yön varsa onu desteklemek ve bakanlığımıza düşen bu konudaki destek amaçlı çalışmaları yerine getirmek amacıyla buradayız. Devletin kaynakları teröre kanalize edilmeden milletin hizmetlerine kanalize edilirse çok büyük işlerin kısa zamanda çok net bir şekilde yapıldığını memnuniyetle gördük."(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Siirt'te bir polisi yaralayıp olay yerinden kaçan şahsın aracı Batman&#..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala rengârenk şeker çeşitleri tezgâhl..
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=