Lütfen bekleyin..



Batman’da ATED temsilciliği kuruldu

19 Kasım 2020, 13:38 - Okunma: 771

Avrasya Tarım Ekonomistleri Derneği (ATED) Batman İl Temsilciliği, Yüksek Ziraat Mühendisi İsa Akdaş yönetiminde kuruldu.

Haziran 2020 tarihinde çeşitli üniversitelerden akademisyenlerin öncülüğünde Ankara merkezli kurulan Avrasya Tarım Ekonomistleri Derneği (ATED), faaliyetlerinin ülke genelinde yayılması amacıyla 81 ilde yapılanmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Batman’da derneğin faaliyetlerini gerçekleştirmek üzere Batman Ticaret Borsasının personeli uzman tarım ekonomisti İsa Akdaş yönetiminde temsilciliğini açtı.

Dernek, ulusal ve uluslararası düzeyde; tarım ekonomisini doğrudan ve dolaylı olarak ilgilendiren tüm alanlarda ve konularda diğer paydaşlarla ortaklaşa veya sadece dernek olarak her türlü akademik ve diğer çalışmaları gerçekleştirdiği kaydedildi.

Derneğin, tarım ekonomisi disiplini konusunda bilimsel çalışmaları içeren, uluslararası ve ulusal düzeyde tanınır yayın araçlarına sahip olmasını sağlamak üzere kurulduğu ifade edildi.

Avrasya Tarım Ekonomistleri Derneği İl Temsilcisi İsa Akdaş yaptığı açıklamada, “Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü kıymetli hocamız Prof. Dr. Zeki Bayramoğlu başkanlığında faaliyetlerine başlayan derneğimizin Batman İl Temsilciliği görevini uygun gören Başkan ve Yönetim Kuruluna teşekkür ederim. İl temsilciliği olarak ilimizde bulunan tarım paydaşları ile ortak çalışmalar ve projeler yapmayı planlamaktayız. İlimizin önemli gelir kaynaklarından olan tarımın daha modern bir şekilde yapılmasını ve üreticilerimizin etkin bir gelir sağlamaları adına çalışmalar yürüterek ilimizin kalkınmasına yardımcı olmayı hedeflemekteyiz. Derneğimiz faaliyetlerini Batman Ticaret Borsası hizmet binası bünyesinde gerçekleştirecek. Batman’da çalışan meslektaşlarımıza ve aynı zamanda da tarım sektörüne birçok konuda katkı sunmaya hazırım.” dedi.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Milyarlarca insanın güvenli ve temiz su kaynaklarına erişimde sorun yaşadığ..
Batman'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, arı..
Batman'ın Kozluk ilçesindeki arı yetiştiricilerine, "Arıcılığın ge..
Havaların ısınmasıyla birlikte ağaçların ve bahçelerin bakım zamanı geldi. ..
Batman Üniversitesi'nde "Türkiye Yüzyılı Kapsamında Enerji ve Made..
Organik bir ilaç faydası veren, vitamin ve mineraller açısından birçok hast..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=