Lütfen bekleyin..



Benim En Büyük Kazancım, Dinleyenlerimin Duasıdır!

17 Ekim 2015, 11:07 - Okunma: 2825

Ziya Gündüz'ün “Cemre” ezgi albümüyle ismini duyuran, genç ezgi sanatçısı Duha Enes ile yaptığı söyleşi.

“Cemre” ezgi albümüyle ismini duyuran, genç ezgi sanatçısı Duha Enes ile yaptığı albümü ve müzik hakkında, keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. Duha Enes, ‘Amacım sesimle Hak’tan yana insanlara doğru mesaj vermek’ olduğunu dile getirdi.

Röportaj: Ziya Gündüz

Öncelikle şu sorudan başlamak istiyorum. Müzik hayatına ne zaman başladınız. Bize müzik serüveniniz kısaca anlatır mısınız?
Klasik bir cevap olacak belki. Çocukluğumda başladı diyeceğim. Eğrisi doğrusu bu çünkü. Biz 28 Şubat öncesi ve sonrası o sohbet ve muhabbet halkalarında dava bilinci ile yazılmış marşları yüksek sesle söyleyen sesi güzel iki çocuktuk. Kardeşimle birlikte söylerdik marşları, ezgileri. O zamanlar İslami çizgiler dâhilinde yapılan düğünlerde ezgiler ve marşlar seslendirilirdi. Bizim ilk sahnemiz çok sevdiğimiz bir abimizin düğünü olmuştu. Mikrofonla ilk o zamanlarda tanıştık. Daha sonra müzikle olan alakamız hızlı bir şekilde gelişerek devam etti. Babamın bizlere her zaman teşvik edici sözlerinin payı büyüktür. Hatta hayalimdir bağlama tadında bir eser yapmak ve babama hediye etmek. Kendisi bağlama tınısını sever. Daha doğrusu Anadolu esintili toprak kokulu eserlerin onda yeri farklıdır. İlerleyen zamanlarda ortaokulda müzik öğretmenim Bestami Korkmaz'ın bana kattığı birçok şey müziğe olan yeteneğim üzerinde durmam gerektiğini öğretti. O zamanlar Grup Genç'ten İzzet Okumuş ile görüşmeye başlamıştım o benim için en uygun örnekti çünkü. Çocuk yaşta Abdi İpekçi Şehitler Gecesi programında onu gördüğümde “Benim gibi” demiştim. İlk profesyonel adımı 2005 ve 2007 yılları arasında kurduğum müzik grubu ile yaptım. Kendi söz ve bestelerimi konserlerimizde söylemeye başlamıştık. Bu benim için büyük bir başarıydı. Çünkü insanların sizin eserlerinizi beğenecek garantisi olmadan sahneye çıkmak ve beğenilmek büyük bir işti. Sonrasında zaten hızlı adımlarla bu alanda ilerlemeye devam ettim.
 “Cemre” ilk albümünüz, böyle bir albüm yapma fikri nasıl doğdu?
Ardımda kalıcı bir eser bırakmak istedim. Bir nesil beni dinlemiş ve mesajımı almış olsun istedim. Bizim gibi dini camiada eserler yapmaya çalışan herkesin ortak amacıdır. İnsanlara Hak'tan yana mesajlar verebilmek. Yazar, oyuncu, sanatçı, akademisyen her ne olursanız olun, derdiniz İslam ise mutlaka mesajınız olmalı. Ve ben “Müzik Evrenseldir.” sözünü duyduğumda “O zaman ben müziğimi evrenin yaratıcısının rızası doğrultusunda yapacağım” dedim ve bu yolda ilerlemeyi seçtim.
ARDIMDA KALICI BİR ESER BIRAKMAK İSTEDİM
 “Cemre” isimli albümünüzün hedefi nedir?

Hedefim, yeni neslin dinleyeceği bir eser yapmak. Müziğe ve çağa ayak uydurmak zordur. Çok hızlı ilerler ve insanları çabuk etkisi altına alır müzik. İnsanlara ulaşmanın etkili yollarından birisidir müzik. Eğer genç neslin dinleyeceği eserler yapamazsak onları bomboş ve dımtıs ritimlerden ibaret saçma sapan eserler dinlemeye mecbur ederiz. Bunun önüne geçmek için bugüne ve yarına hitap edecek eserler yapıp genç nesile ulaşmak gerekiyor. Çok şükür bu hedefime ulaştığımı görüyorum. Albümden sonra çok fazla sahne almak nasip olmadı. Albüm sonrası zamanımı çocuklarımla geçirmeyi seçtim. Ama buna rağmen şu an bir yerlerde birisi beni dinliyor. Gelen mesajlardan bunları gördüm. Hatta hedefime ulaştığımı görmeme sebep olan bir mesaj vardı Bulgaristan’dan bir dinleyicim “Sizi tanımıyorum fakat Allah razı olsun hayatımda ilk defa bir eser dinleyip sonunda Amin dedim. Okulumuzda arkadaşlarımızla devamlı sizi dinliyoruz. Başarılarınızın devamını diliyoruz.” Dua isimli eserimden bahsediyor dinleyicim. İşte bu benim için en büyük kazancım

MÜZİK EVRENSEL İSE BEN MÜZİĞİMİ EVRENİN YARATICISININ RIZASI DOĞRULTUSUNDA YAPMALIYIM
Yaptığınız ezgi çalışmalarınızın diğer ezgilerden ne gibi farkı var?

Tek farkım, eserlerimin diğerlerinin harmanlanmış hali olmasıdır. Albüm içeriğine de not düştüğüm bir ifade bu soruyu cevaplıyor zaten. “Bugüne kadar dinlediğim tüm eser sahiplerine üstadlara saygılarımla.”

AMACIM İNSANLARA HAK'TAN YANA MESAJLAR VEREBİLMEK
Albüme ilgi ne durumda? Olumlu ve olumsuz eleştiri alıyor musunuz?

Olumsuzlardan başlayayım. Şimdiye kadar albüm yapmamama sitem edenler çok. Albüm sonrasında konserlerde sahne almamış olmama sitem edenler de var. Fakat geçerli bir sebebim vardı. Albüm yapım süreci üç yıl sürdü. Bu süre zarfında çocuklarımla ilgilenemedim. Bu nedenle albüm sonrası tamamen onlarla ilgilenmekle meşgul oldum. Olumlu yönde tepkiler genelde teşekkür ve başarılarımın devamlılığı için dualardan ibaret. Bu benim için ayrıca güzel. Bir başka güzellik eserimin anaokullarından tutunda liselerde bile dinletiliyor olması. Bu nedenle dinleyici kitlemin yaş ortalaması 15 civarı. Hatta bazı zamanlar filanca okulun filanca sınıfıyız, sizi dinliyoruz lütfen bize canlı şu eseri okur musunuz diyerek, telefonla ulaşanlar bile oluyor. Bu duyguların tarifi imkânsız. 
Yakın zamanda yeni albüm çalışmanız var mı?
İlk aşamada ara dönem için bir single çalışmam var. Albüm çalışması için şimdilik pek fazla vakit bulamıyorum. Normal iş hayatım çok yoğun olduğundan dolayı şu sıralar albüm için yeterli vaktim olmuyor. Ama single çalışmasından sonra arayı fazla açmadan yeni albüm içinde, Bismillah demeyi düşünüyorum.
“CEMRE” ALBÜMÜ BENİM HAYAL SANDIĞIMDA GİZLEDİĞİM ÇEYİZİM GİBİDİR
Son olarak “Cemre” albümünüz ve çalışmalarınız hakkında neler söylemek istersiniz?

“Cemre” albümü benim hayal sandığımda gizlediğim çeyizim gibidir. Müziğin içinde olmak söz beste yapmak stüdyo ortamında olmak benim hayatımın içinde olan bir durumdu. Ama albüm yapmak farklı bir duygu. Çocuklarımın sevdiklerimin benim eserlerimi dinlemesi daha dört yaşındaki oğlumun tüm eserlerimi ezbere bilmesi, kızımın eserlerim hakkında yorumlar yapması, mükemmel bir duygu. Bunların hepsini bir kenara koyalım, birde pencereden dışarı baktığımda gördüğüm güzellik var. İtina ile seçerek üzerine titreyerek ektiğim o tohumların rengarenk bir bahçeye dönüşmüş olması şükür sebebi bir durum. Ve bunun için imkanlar veren Allah'a sonsuz şükürler olsun. Yaptığım albümle ilgili zaman zaman TV ve Radyo programlarına konuk oluyorum. İlerisi içinde gençlerimize yönelik müzik alanında tasarladığım bazı projelerim var. Gerekli imkânlar oluştuğunda inşallah onları tamamlamayı düşünüyorum. Çünkü İslami hassasiyetler dâhilinde sanat icra eden genç nesile ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum.

Duha Enes Kimdir?
1985 İstanbul doğumluyum. İstanbul’da ikamet ediyorum. Ümame adında bir kızım, Muhammed Ali adında bir oğlum var. 10 yıllık bir babayım. Beni tanımlayan en güzel cümle bu olsa gerek.

Etiketler : Duha Enes, cemre albümü,
  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
RÖPORTAJ Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Ticaret Hayatında Helal Haram Bilinci” konusu işlendi...
Yazarımız Ziya Gündüz'ün, Süleyman Gülek ile Mutlu olmanın püf noktalar..
Yazarımız Ziya Gündüz'ün Yazar Dr. Mehmet Akar ile Beka Yayınları arası..
İslam Tarihçisi ve Yazar Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma,‘Müslümanların Tarih..
Vuslat Dergisi'nin Prof. Dr. Adnan Demircan ile "Ashâb’ın Siyasî T..
Röportaj: Ziya GündüzTürkiye’de Siyer konusunda yaptığı nitelikli çalışma..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=