Lütfen bekleyin..



Yağmur için eller semaya yükseldi

11 Aralık 2020, 14:09 - Okunma: 2545

Diyanet İşleri Başkanlığınca, Türkiye genelinde yaşanan kuraklık nedeniyle cuma namazı sonrası tüm camilerde yağmur duası yapıldı.

Batman’da da cuma namazının ardından vatandaşlar, Ulu Camii İmamı Mehmet Latif Kaya’nın okuduğu yağmur duasına eşlik etti. Vatandaşlar ellerini semaya açarak yağmurun yağması için dua etti.

Kurak geçen mevsim nedeniyle topluca yağmur duası yaptıklarını belirten vatandaşlar, yağmura büyük bir ihtiyacın olduğunu söyledi.

Bölge genelinde uzun zamandır yağmurun yağmadığını ifade eden vatandaşlardan Hasan Şimşek, “Allah’a yağmur için dua ettik. Allah bizleri musibetlerden, kuraklıktan korusun. Bu kıyamet alametidir. Allah’tan rahmet, bereket istiyoruz. Yağmur yağmasa yaşayamayız. İnsanın hayatı suya bağlıdır. Bunun için yağmur duası yaptık. Normalde kar yağmalıdır. Yağmur ise çok önceden yağmalıydı. Köylerde araziler kuraklıktan çatlamış durumda.” diye konuştu.

Kuraklığın son bulması için Allah’a dua ettiklerini dile getiren Ramazan Sunca, “Kuraklık için dua ettik. Allah’tan yağmur göndermesini istedik. Allah’tan rahmet istedik. İslam alemi içindeki bu musibeti kaldırmasını istedik. Çiftçiler yağmur yağmadığı için tarlasını ekemiyor. Güneydoğu’da ciddi kuraklık var. Yağmur yağdığında da çok az geliyor. Çiftçilerin gözü yağmurda.” dedi.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cuma Hutbelerinde “Kardeşliğimiz Zekâtla Bereketlensin” konusu işlenecek...
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=