Lütfen bekleyin..



İş hayatına atılmak isteyen gençler desteklenmeli

16 Aralık 2020, 22:25 - Okunma: 2796

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, gençler arasında girişimciliğin teşvik edilmesi ve iş hayatına atılmak isteyen gençlerin desteklenmesi gerektiğini belirtti.

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz ve beraberindeki heyetle, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesindeki Genç Girişimciler Kurulu ve BATSO Gençlik yapılanmasını ziyaret etti.

BATSO hizmet binasında gerçekleşen ziyarette, HÜDA PAR heyetini Genç Girişimciler ve BATSO Gençlik Başkanı Ulaş Demirhan ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

Genç nüfusun çalışma hayatında karşılaştığı sorun ve sıkıntıların konuşulduğu ziyarette, gençlerin geleceğe dair kaygılarının asgari seviyeye düşürülmesi için yapılması gerekenler konusunda fikir alış verişinde bulunuldu.

Ziyaret sonrası açıklama yapan Durmaz, Genç Girişimciler ve BATSO Gençlik Başkanı, yönetim kurulu üyelerine ilgileri, misafirperverlikleri sebebiyle teşekkür ettiğini belirtti.

"Hedefimiz ideal birey, ideal aile ve ideal toplumdur"

Yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler veren Durmaz, "Parti olarak ilimizde çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Çalışmalarımızın bir bölümü, gençlere yönelik çalışmalar ve programlardır. Neslin istenilen seviyede ve düzeyde yetişmesi, bizlerin hedefleri arasındadır. Hedefimiz evvela ideal bireydir. Sonra ideal aile ve daha sonra da ideal toplumdur. Bu hedefe ulaşmamız için yoğun bir programla çalışmak gerekir. Bizi biz yapan insanî ve İslami değerleri yeniden ihya etmek ve toplum arasında yaşanılır kılmak istiyoruz. İşte bizler çalışmalarımızı bu düşüncelerle sürdürüyoruz." şeklinde konuştu.

"Üniversite bitirip işsiz olan çok sayıda genç var"

Batman'da genç nüfusun yoğun olduğunu vurgulayan Durmaz, "Batman'da genç nüfus çok fazladır. İlimiz Türkiye'de en çok genç nüfusa sahip 10 il arasındadır. Haliyle gençlerin sayısı çok olunca beklentiler de o oranda artmaktadır. Gençlerimiz, çalışma ve istihdam alanlarının çoğaltılması yönünde beklenti içerisindedir. Gençler eskiden daha fazla okuyor ve üniversite mezunu oluyorlar. Ancak şuanda ilimizde üniversite bitirip işsiz olan çok sayıda genç var. Bu gençlere sahip çıkmak ve onları doğru bir şekilde yönlendirmek gerekir. Özellikle de gençleri çalışma ve iş hayatına atılmaları konusunda teşvik etmek ve onlara imkânlar oluşturarak destek vermek gerekir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)




  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Bir yılda tavuk eti fiyatlarına yüzde 150 zam yapıldığını belirten tüketici..
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..
Ramazan Bayramı'na iki gün kala çarşı pazarda yaşanan yoğunluktan memnu..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yapt..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=