Lütfen bekleyin..



‘’Batman’a 18 yılda Sağlık Alanında Büyük Yatırımlar Yapıldı’’

17 Aralık 2020, 15:06 - Okunma: 5976

AK Parti Batman İl Başkanı A. Akif Gür yaptığı açıklamada; AK Parti hükümetleri döneminde Batman’da yapılan sağlık yatırımlarının 2002 dönemi öncesi Batman’a yapılan yatırımları geçtiğini söyledi.

AK Parti’nin 18 yıllık iktidarı döneminde tüm alanlarda olduğu gibi sağlıkta da devrim niteliğinde projeler ve yenilikler hayata geçirildi. 
Hastanelerde yaşanan doktor ve eczane kuyruklarından, dünyaya örnek olan bir modele geçişi başaran AK Parti hükümetlerinin sağlık alanındaki mucizesinden Batman da payını aldı.
AK Parti Batman İl Başkanı A. Akif Gür yaptığı açıklamada; AK Parti hükümetleri döneminde Batman’da yapılan sağlık yatırımlarının 2002 dönemi öncesi Batman’a yapılan yatırımları fersah fersah geçtiğini söyledi.
‘’Kuyruk İşkencesi Sona Erdi’’
Gür, AK Parti iktidarından önce hastane kapılarında uzayıp giden kuyruklar vardı. Parası olmayanların hastane kapılarından geri çevrildiği, bebeklerin ve cenazelerin rehin tutulduğu bir Türkiye vardı. Artık o günleri ülke olarak geride bıraktık. Devlete ait hastaneleri tek çatı altında toplandı. Özel kuruluşlardan yararlanma imkânı getirildi. Kamu veya özel demeden hastanelerin kapısı herkese açıldı. Yeni sağlık tesislerinin yapımı, hastanelerin tıbbi cihaz kapasitesinin artırılması ve yenilenmesi, hasta yataklarının nitelikli hale getirilmesi gibi hizmetlerin yürütülmesi için bütçeden sağlığa ayrılan pay yükseltildi. Hastanelerimiz modern imkânlara ve fiziki şartlara haiz, aynı zamanda hizmet sunum kalitesi bakımından da birinci sınıf hastaneler haline getirildi. Türkiye sağlıkta mucize yaşadı. Batman ve ilçelerinde son teknolojiye sahip, modern sağlık tesisleri yapıldı. ‘’ dedi.
Gür, yapılan sağlık tesislerinden bazıları şunlardır:
‘’Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi(810yatak), İluh Devlet Hastanesi (160 yatak), Batman-Kozluk Devlet Hastanesi (75 Yatak+10 Daireli Loj.), Batman Gercüş Devlet Hastanesi Revize Blok Yapımı (30 Yatak), Batman-Merkez ADSM (40 Ünite), Hasankeyf Entegre İlçe H. (25 Yatak), Batman Gercüş Devlet Hastanesi, Batman-Beşiri Entg. İlç. Hast.,10 Yatak Batman-Merkez Emekli Toki Aile Sağlığı Merkezi, 5 Hekimlik Batman Merkez Komuta Kontrol Merkezi+ 1 No’lu 112 ASHİ Batman-Sason Aile Sağlığı Merkezi 10 Daireli Lojman Batman-Beşiri Beşpınar Aile Sağlığı Merkezi (1 Hekimlik)+Lojman, Batman-Beşiri İkiköprü SO LOJ. 4 Daire LOJ, Batman/Sason Yücebağ Aile Sağlığı Merkezi 2 Hekimlik ASM (GAP), Batman-Kozluk Bekirhan ASM 3 Hekimlik (Prefabrik), Batman-Gercüş Kayapınar SO LOJ. 4 Daire LOJ. Batman-Gercüş Yayladüzü Sağlık Evi, Batman Kozluk Yeniçağlar Sağlık Evi, Eğitim Araştırma Hastanesi, Batman-Merkez 22 No’lu Sağlıklı Yaşam Merkezi ve 22 No’lu Aile Sağlığı Merkezi, Batman Merkez 3 No’lu Sağlıklı Yaşam Merkezi, Batman-Kozluk Taşlıdere Aile Sağlığı Merkezi, Batman-Merkez Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, Batman-Merkez 18 No’lu ASM, Batman-Merkez Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi(25 Ünit), 50 Yataklı Sason Devlet Hastanesi, Batman-Gercüş Toplum Sağlığı Merkez, Batman-Merkez 17 No’lu ASM ve Batman Merkez Tilmerç mahallesinde 112 Acil Sağlık İstasyonu ve birer hastane görevi gören Batman merkez semt poliklinikleri ve burada sayamadığım daha bir çok yatırım.”
Gür,’’ Yeni hastaneler inşa edilirken mevcut hastanelerimizin bakımı da yapılıyor, sağlık personeli ihtiyacı de ortadan kaldırılmaktadır. MR ve BT cihazı bulunmayan Batman’da bu sebeple başka illere yapılan hasta sevkine son verildi. Hastanelerimiz 5 yıldızlı otel konforları ile buluşturuldu. Hasta odalarımızı nitelikli yani içinde tuvaleti, banyosu ve en fazla iki hasta yatağı olan konforlu odalara dönüştürüldü, dönüştürülmeye de devam ediliyor. Ayrıca yatırım programına alınan ve bir Şehir Hastanesi niteliğinde olacak 500 yataklı yeni hastanemiz ile ilgili de süreç işlemekte ve Sağlık Bakanımızın da belirttiği gibi inşallah 2023’te hizmete açılacaktır” diye konuştu.
‘’Her Vatandaşa Aile Hekimi’’
Sağlık hizmetlerindeki başarıya işaret eden Gür, ‘’Sağlık ocakları sistemindeki aksaklıklar ve verimsizlikleri gidermek üzere aile hekimliği uygulaması hayata geçirildi. Böylece her vatandaşın en kolay ulaşabildiği noktada bir aile hekimi oldu. Acil durumlarda vatandaşımızın imdadına yetişmek için 112 acil servislerinde devrim niteliğinde yatırımlar yapıldı, bugün Batman’ın her köşesine Acil Sağlık hizmeti ulaştırıldı. Batman’da 112 Acil İstasyon sayısı 1’den 23’e , 112 acil ambulans sayısı 1’den 41’e çıkarıldı.’’ dedi.
"AK Parti olarak her şeyin en iyisine layık olan Batmanımız, ülkemiz ve milletimiz için, memleket işi gönül işi diyerek hizmet üretmeye ve çalışmaya devam ediyoruz" diyen Gür;” Yatırımların memleketimize kazandırılmasında Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Sağlık Bakanımıza, Milletvekilimize, teşkilatımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” ifadesinde bulundu.

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığına bağlı Türkiye Sağlık..
İç Hastalıkları Uzmanı Doktor İdris Baydar, bahar döneminde artan yorgunluk..
Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte artış gösteren kene vakalarıyla il..
7 Nisan Dünya Sağlık Günü dolayısıyla açıklama yapan Batman Sağlık ve Çevre..
Allah'ın insana verdiği en önemli nimetlerden birinin sağlık olduğunu b..
Batman'da yanlış kan verildiği iddia edilen 24 yaşındaki talasemi hasta..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=