Lütfen bekleyin..



HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin: "Girişimci ve sanayici desteklenmelidir"

22 Aralık 2020, 09:16 - Okunma: 1952

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin ve beraberindeki heyet, Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir’i ziyaret etti.

Ziyarette Batman’ın işsizlik sorunu, yeni kalkınma alanları ve 2’nci bir organize sanayinin Batman için bir ihtiyaç olduğu konuları ele alındı. HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, Batman’ın marka olması için siyasilerin ve yerel yönetimlerin beraber hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin ve heyetine teşekkür etti.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Demir, Batman ekonomisi ve sorunları üzerinde görüş alışverişinde bulunduklarını ifade etti.

BATSO Başkanı Demir, oda başkanları olarak bütün sorunları tek başlarına üstesinden gelme şansına sahip olmadıklarını belirterek, bu anlamda siyasi partilerin kendilerine destek vermesini beklediklerini söyledi.

“Batman bir tekstil kente dönüştürülebilir”

Batman’da işsizliğin had safhada olduğunu belirten HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, “Batman ciddi bir genç nüfusa sahip olmak ile birlikte, Türkiye’de işsizlik sıralamasında ilk sıralardadır. Bu durum Batman için büyük bir kayıptır. Son birkaç yıldır Batman’da açılan tekstil firmaları bir nebze de olsa işsizliği azaltmıştı. Yetkililer, tekstil firmalarına daha fazla destek vererek Batman’ı adeta bir tekstil kente dönüştürebilirler.” ifadelerini kullandı.

“Özellikle tarım ve hayvancılığa dönük projeler geliştirilmelidir”

Batman’da işsizliğin nasıl ortadan kaldırılacağı ve sanayinin nasıl daha iyi seviyelere taşınabileceği hususlarını konuşarak fikir alışverişinde bulunduklarını söyleyen Şahin, “Batman suyu, toprağı ve güneşi bol olan bir ilimiz. Özellikle tarım ve hayvancılığa dönük projelerin geliştirilmesi üzerine konuştuk. Bu konuyu da yetkililerin artık değerlendirmesi gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

“Girişimcinin ve sanayicinin önünü açılmalıdır”

Batman’a 2’nci bir organize sanayinin açılması gerektiğine değinen Şahin, “Batman’da bir organize sanayimiz var. Etap etap genişliyor. Fakat öyle anlaşılıyor ki, Batman’ın ihtiyaçlarına cevap vere miyor. Organize sanayide yer bulamadıkları için yol üzerinde birçok küçük fabrikaların olduğunu görüyoruz. Bu fabrikaların da organize sanayinin imkânlarından yararlanamadıklarını öğrendik. Batman yöneticilerinin, bu konu hakkında girişimcinin ve sanayicin önünü açmaları gerekmektedir. HÜDA PAR olarak üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. Siyasi partiler, STK’lar ve bütün odaların birleşerek Batman’daki insanlarımıza iş ortamı hazırlamak ve üretimi sağlamak için elinden geleni yapması gerekmektedir.” dedi. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Bir yılda tavuk eti fiyatlarına yüzde 150 zam yapıldığını belirten tüketici..
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..
Ramazan Bayramı'na iki gün kala çarşı pazarda yaşanan yoğunluktan memnu..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yapt..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=