Lütfen bekleyin..



Batman Üniversitesi Rektörü Durmuş’tan Sarıkamış mesajı

22 Aralık 2020, 13:32 - Okunma: 2206

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Kars'ın Sarıkamış ilçesinde 90 bin askerin çatışmalar ve dondurucu soğuklarda donarak şehit düştüğü Sarıkamış Harekatı’nın 106’ncı yıl dönümü münasebetiyle mesaj yayımladı.

Mesajında kardeşlik vurgusu yapan Rektör Durmuş, “Sarıkamış, eşsiz tarihimizin, medeniyetimizin, en önemlisi de 83 milyonun kardeşliğinin sarsılmaz teminatıdır. Sarıkamış şehitlerine ve memleketlerine bakın Çanakkale’de, Dumlupınar’da Kocatepe’de olduğu gibi, buralarda da sadece bu cennet vatanın her yöresinden gelen evlatların yanı sıra Süleymaniye’den, Halep’ten, Şam’dan, Sofya’dan, Üsküp’ten, Kosova’dan, Kudüs’ten gelerek burada şehit olan vatan evlatlarının kardeşleriyle yan yana omuz omuza yattığını göreceksiniz.” dedi.

Şehitlerin emanetine sahip çıkmak için herkese görevler düştüğünü vurgulayan Rektör Durmuş, "Onlar fedakarlığın ve inancın olduğu kadar kahramanlığın ve kardeşliğin de destanını Allahuekber Dağları’na yazdılar. Bu destana sahip çıkmak, o şehitlerimizin emanetine sahip çıkmak hepimizin görevidir. Bizlere vatan kıldıkları bu cennet vatana sahip çıkacak onu yüceltmeye, büyütmeye devam edeceğiz. Doğusuyla Batısıyla bin yıllık kardeşliğimize halel getirmeye çalışan elleri hep birlikte kıracağız. Bu duygu ve düşüncelerle cennet mekan şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, gazilerimizi minnetle yad ediyorum.” ifadelerini kullandı.​(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=