Lütfen bekleyin..



HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanlığı: Genç girişimciler desteklenmeli

25 Aralık 2020, 16:29 - Okunma: 1729

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Genç (MÜSİAD) Batman Şube Başkanı Bengin Özdemir’i ziyaret eden HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammed Şerif Durmaz, genç girişimcilerin önünün açılması gerektiğini söyledi.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette; Batman’daki genç işsizlik oranıyla ilgili fikir alış-verişinde bulunuldu.

Genç MÜSİAD Batman Şube Başkanı Bengin Özdemir ziyaretlerinden dolayı HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı Durmaz ve beraberindeki heyete teşekkür ederek, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

“Batman Türkiye’de ilk 10 sıralarında”

Ziyaret çalışmaları kapsamında Genç MÜSİAD Batman Şube Başkanlığını ziyaret ettiklerini belirten Durmaz, “Özellikle genç işsizlik oranları ile alakalı fikir alışverişinde bulunduk. Batman’da genç işsizlik oranı fazladır. Batman işsizlikte Türkiye’de ilk 10 sıralarındadır. TÜİK’in son açıklamış olduğu genç işsizlik oranları Türkiye geneli ise yüzde 24,3’tür. Batman’da genç nüfus yüksel olduğundan işsizlik oranı da daha yüksel durumdadır.” ifadelerini kullandı.

“Genç girişimciler iş hayatına teşvik edilmeli”

Özellikle genç işsizler için sorunların çözümü adına bir adım atılması gerektiğini söyleyen Durmaz, şöyle devam etti:

“Bizler sokağa çıkıp insanlara sizin en büyük sorununuz nedir diye sorarsak muhtemelen en büyük sorunlarının işsizlik ve ekonomik sorun olduğunu söylerler. Bu nedenle şunu söyleyebiliriz: Batman’ın en temel sorunların bir tanesi genç işsizliktir. Genç işsizliğin daha alt seviyeye düşmesi için özellikle genç girişimcilerin iş hayatına teşvik edilmesi gerekmektedir. Bizlerde bir farkındalık oluşturmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. HÜDA PAR olarak toplumun çıkarı ve genç neslin menfaatini kendimize misyon belirlemişiz. Bu doğrultuda da faaliyetlerimize devam edeceğiz.”(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..
Ramazan Bayramı'na iki gün kala çarşı pazarda yaşanan yoğunluktan memnu..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yapt..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala hazırlıklarını tamamlayan Batman ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=