Lütfen bekleyin..



Kayapınar Belediyesi ile Hak-İş üç yıllık toplu iş sözleşmesi imzaladı

26 Aralık 2020, 13:28 - Okunma: 2100

Batman Gercüş'e bağlı Kayapınar Belde Belediyesi Personel Limited Şirketi ile Hak-İş Sendikası arasında bir süredir devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlanarak imzalandı.

Toplu iş sözleşmesi Kayapınar Belediye Başkanı Samir Özhan ile Hak-İş Batman İl Başkanı Bünyamin Söğüt arasında imzalandı.

Sözleşme kapsamında üyelerin taban yevmiyeleri ilk yıl 120 TL’ye çıkartılırken, ikinci ve üçüncü yıllarda asgari ücrete gelecek zam oranında artış sağlanması konusunda anlaşmaya varıldı.

Sözleşme kapsamında ayrıca 200 TL yemek yardımı, 200 TL aile ve çocuk yardımı, 75 TL yakacak yardımı, 150 TL öğrenim yardımı, 250 TL Ramazan ve Kurban Bayram harçlığı, 200 TL giyim yardımı ve 56 günlük ilave tediye gibi sosyal yardımların üyelere verilmesi konusunda anlaşıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kayapınar Belediye Başkanı Samir Özhan, “Belediyemizin imkânlarını zorlayarak ve işçilerimizin emeğini de göz önünde bulundurarak sözleşmemizi imzaladık. Hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

“Emekçinin alın teri üzerinden pazarlık olmaz diyen Başkan Özhan’a teşekkür ediyoruz”

Toplu iş sözleşmesinin üyelerine hayırlı ve bereketli olmasını dileyen Hak-İş Batman İl Başkanı Bünyamin Söğüt, “Devlet ve millet olarak zor günlerden geçtiğimiz şu salgın günlerinde, üyelerimizin emeklerinin karşılığını almanın haklı sevincini yaşıyoruz. Emekçinin alın teri üzerinden pazarlık olmaz deyip üyelerimizi ve bizleri mutlu eden Sayın Samir Özhan’a teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..
Ramazan Bayramı'na iki gün kala çarşı pazarda yaşanan yoğunluktan memnu..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yapt..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala hazırlıklarını tamamlayan Batman ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=