Lütfen bekleyin..



Batman'da silah ve mühimmat ele geçirildi

31 Aralık 2020, 12:47 - Okunma: 1431

Batman İl Jandarma Komutanlığı tarafından PKK/KCK'ya yönelik “Yıldırım-14 Şehit Uzman Jandarma VI.Kad.Çvş. Bülent DOĞAN” operasyonunda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Batman Valiliği açıklamasında, Batman İl Jandarma Komutanlığı tarafından PKK/KCK'ya yönelik “Yıldırım-14 Şehit Uzman Jandarma VI.Kad.Çvş. Bülent DOĞAN” operasyonunda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiği kaydedildi.

Valilik açıklamasında, Batman İl Jandarma Komutanlığı tarafından PKK/KCK Terör Örgütü faaliyetlerinin tespit ve deşifre edilerek etkisiz hale getirilmesine yönelik operasyonlar kesintisiz olarak devam edildiği belirtildi. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Hasankeyf ilçesi kırsalında icra edilen “Yıldırım-14 Şehit Uzman Jandarma VI.Kad.Çvş. Bülent DOĞAN” operasyonunda arazide gizlenmiş 1 adet roketatar antitank mühimmatı ve sevk fişeği, 3,5 kg C4 patlayıcı, 18 adet El Yapımı Patlayıcı (EYP) için kullanılan anahtar sistemi, 4 adet kol saati ile hazırlanmış EYP anahtar düzeneği, 45 adet elektrikli fünye, 5 adet telefon devresi, 4 adet EYP düzeneği alıcısı, 1 adet anten ve bağlantı kabloları, 8 metre kırmızı renkli infilaklı fitil, 1 adet 3’lü blok halinde hazırlanmış EYP alıcısı, 2 adet tüp, 18 adet pil, 93 adet 5,56 mm. çapında fişek, 1 adet tabanca susturucu aparatı, 1 adet plastik şişme bot, 1 adet araç tipi telsiz, 1 adet güneş paneli, 1 adet aksiyon kamerası ve çok sayıda muhtelif giyim, yaşam malzemesi ile EYP yapımında kullanılan malzemeler bulunarak gerekli işlemlere başlanılmıştır. "

Kaynak: HÜR24 Haber

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da transit dolmuş ile hafif ticari aracın kafa kafaya çarpıştığı..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi ..
Batman'daki şarküteri işletmecileri ve hayvan besicileri, yağan yağışla..
Batman ilçesinde yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret eden HÜDA PAR B..
Batman'ın Sason ilçesindeki çaya düşen hafif ticari araçtaki anne ve oğ..
Batman Havalimanı Müdürlüğü tarafından açıklanan 2024 yılı mart ayı istatis..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=