Lütfen bekleyin..



Yolcu sayısı yüzde 70 oranında azaldı

04 Ocak 2021, 12:07 - Okunma: 1164

Pandemi öncesi günlük binin üzerinde yolcu kapasitesi bulunan 20 yıllık Batman Şehirlerarası Otobüs Terminali İşletmesi’nde (BAŞTİ) yolcu sayısı büyük oranda azaldı.

Batman’dan birçok şehir ile karşılıklı olarak otobüs seferlerinin merkezi konumunda olan ve şehirlerarası yolun geçiş güzergâhında bulunan Batman Şehirlerarası Otobüs Terminali İşletmesinde yolculara kesintisiz 24 saat hizmet sunuluyor.

Batman’dan Türkiye’nin farklı illerine 30 firma ile günlük bin yolcu taşınmasında büyük öneme sahip BAŞTİ’de dünyayı etkisi altına alan Coronavirus (Covid-19) pandemisi nedeniyle otobüs sefer sayılarında yüzde 70 oranında azalma yaşandı.

Günlük daha önce mevsimsel olarak ortalama yolcu sayısı 800 iken, mart 2020 ile aralık 2020 tarihleri arasında günlük ortalama 60 otobüs ile 150 yolcunun seyahat ettiğini ifade eden yetkililer, “Pandemi nedeniyle kolay kolay kimse seyahat etmek istemiyor. Seyahatler çok zorunlu olmadıkça yapılmıyor. Kış mevsimi nedeniyle de şehirlerarası otobüs sayılarında gözle görülür bir azalma yaşandı.” ifadelerinde bulundular.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..
Batman'da adını sık sık ölümlü ve yaralanmalı kazalarla duyuran bölgede..
Batman Eğitimciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Sütçü, 7 aydır Fi..
Batman'da yolun karşısına geçmeye çalışan bir bebek ile 3 kadına otomob..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=