Lütfen bekleyin..



Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Yalçın’dan ‘İlave Ek Ödeme’ açıklaması

05 Ocak 2021, 16:14 - Okunma: 1294

Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Maruf Yalçın yaptığı yazılı açıklamada, pandemiyle mücadele kapsamındaki sağlık çalışanlarına, üçer aylık sürelerle yapılan ilave ek ödeme uygulamasında sorunların yaşanmaya devam ettiğini söyledi.

Sorunların en başında ise ödemelerin zamanında yapılmaması olduğunu belirten Yalçın, “Kasım ayı ilave ek ödemeleri hala yapılmamıştır. Geçmişe dönük ödemeler verilmediği gibi devam eden süreye ilişkin de bir açıklama yapılmamıştır. İlave ek ödemede süre uzatılmasına gidilecek mi, gidilecekse ne kadar olacak, bunlar belirsiz. Bu belirsizliği ve sessizliği anlamak ve hak vermek mümkün değildir. Sağlık çalışanları bir defa da önden açıklama yapılarak, önümüzdeki şubat, mart ve nisan aylarını kapsayacak ilave ek ödemelerin bugünden duyurulmasını istiyor.” dedi.

Benzer gecikmenin önceki üç aylık ödeme döneminde de yaşandığına işaret eden Yalçın, “Kabul etmek gerekir ki bu durum, sağlık çalışanları arasında çok ciddi huzursuzluklara ve sorunlara yol açmıştır, açmaya da devam etmektedir. Bu nedenle, salgınla mücadelenin hassasiyeti dikkate alınarak, ilave ek ödemeler kasım ayı gözetilerek bir an önce yapılmalıdır. Aynı şekilde ilave ek ödeme uygulamasının süresi de uzatılmalıdır. Çünkü pandemiyle mücadele tüm hızıyla devam etmektedir.” diye konuştu.

Ödemelerin hakkaniyetli bir şekilde yapılmasını isteyen Yalçın şöyle devam etti: “Bunun da yolu, masa başı kalem oyunları yerine, saha gerçekliğinin dikkate alınmasından geçmektedir.  Buna karşın, ilave ek ödeme uygulamasından sınırlı sayıda çalışan yararlanıyor. Bu apaçık ayrımcılıktır, haksızlıktır. O nedenle de reddediyoruz. Hayat kurtarmak için canlarını ortaya koyan sağlık çalışanlarına, günü kurtarma amaçlı yaklaşım sergilemek, çok büyük haksızlıktır, saygısızlıktır. Yıllardır süre gelen bu yaklaşım neticesinde sağlık çalışanlarının aldığı ücretler her geçen gün erimiştir.”(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da yolun karşısına geçmeye çalışan bir bebek ile 3 kadına otomob..
Batman'da bir şahıs, temizlemeye çalıştığı tüfeğin ateş alması sonucu g..
Batman'da bir kamyon ile kamyonetin çarpışması sonucu yaşanan kazada 2 ..
Mevlid-i Nebi etkinliği ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan STK temsilc..
Batman Belediyesi, on binlerce kişinin katıldığı Mevlid-i Nebi etkinliği il..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da gerçekleştirilen Mevli..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=