Lütfen bekleyin..



Uzaktan eğitim için her vatandaşa internet hizmeti ulaşmalı

06 Ocak 2021, 16:32 - Okunma: 1360

​HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, internet altyapısından kaynaklanan sorunları iletmek üzere Türk Telekom Batman İl Müdürlüğünü ziyaret etti.

Ziyaretlerinde HÜDA PAR İl Başkanı Şahin ve beraberindeki heyeti, İl Müdürü Bedrettin Ay karşıladı.

Ziyarette İl Müdürü Ay, HÜDA PAR heyetine ilde yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgiler paylaştı.

Kentteki en büyük sorunlarının internet kablolarının hırsızlar tarafından çalınması olayı olduğunu belirten Ay, bu sorunun hem vatandaşları hem de kendilerini ciddi anlamda mağdur ettiğini söyledi.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, kurum ziyaretleri çerçevesinde Türk Telekom Batman İl Müdürlüğünü ziyaret ettiklerini belirtti. Şahin, internet altyapısından kaynaklanan sıkıntılar nedeniyle çok sayıda öğrencinin eğitimlerinden mahrum kaldığını ifade etti.

Uzaktan eğitimle birlikte ciddi bir internet ihtiyacının ortaya çıktığını, kırsal kesimdeki çoğu vatandaşın internet hizmetinden yararlanamadığını vurgulayan Şahin, Ulaştırma Bakanlığının konuya el atıp telekomünikasyon hizmetlerini daha rahat ulaşılabilir noktaya getirmesi gerektiğini söyledi.

“Ciddi bir internet ihtiyacı doğdu”

Pandemiden dolayı çok sayıda kurumun işlerinin aksadığını kaydeden Şahin, “Birbirlerinin hizmetlerinden etkilenen kurumlar var. Telekomünikasyon işletmesi de bu hastalıktan etkilenen kurumların başında geliyor. Özellikle uzaktan eğitime geçildikten sonra ciddi bir internet ihtiyacı doğdu. Çocuklar EBA üzerinden eğitim görmek zorundadır. Bu da internet hizmetiyle ancak mümkün olabilir. Dolayısıyla bu durum Telekom İl Müdürlüklerine ciddi bir iş yükü yükledi.” dedi.

“Halk mağdur oluyor”

İldeki en önemli sorunlardan birinin de internet kablosu hırsızlığı olduğuna dikkati çeken Şahin, şöyle devam etti:

"Telekom’un Batman’da ciddi hizmetleri var. Fakat pandemiden dolayı uzaktan eğitimin yüklediği bu iş gücü maalesef onları da sıkıntıya sokuyor.

Ancak Telekom İl Müdürünün şikâyet ettiği hususlardan bir tanesi, internet kablolarının hırsızlar tarafından çalınmasıdır. Bu sorunun sıklıkla devam ettiği belirtildi. Bu sorun İl Emniyet Müdürlüğünü ilgilendiriyor. Telekom ekipleri ne kadar çalışsa da kablolar çalınırsa elbette ki yeni hat çekimi büyük bir zaman alır. Bu durumda daha çok vatandaş mağdur oluyor, çocuklar eğitimlerini alamıyorlar.”

Hırsızlığın önüne geçilmesi gerektiğini vurgulayan Şahin, “Emniyet görevlileri de işini daha duyarlılıkla yapması lazım. Bu hırsızlığın önüne geçilmesi gerekir. Telekom ekiplerinin de daha özverili şekilde sorunların üstesinden gelmesi gerekir."

“Ulaştırma Bakanlığı devreye girmeli”

Ulaştırma Bakanlığının yaşanan soruna çözüm getirmesi gerektiğini ifade eden Şahin, “Pandemiden ötürü uzaktan eğitim zarureti doğunca her yerin internete ihtiyacı ortaya çıktı. Şu ana kadar internet altyapısı oluşmayan köylerde mevcut koşullarda internet hizmetinin verilmesi zor görünüyor. Çünkü Türk Telekom özelleşmiş bir kurumdur. Artık kamu kurumu değildir. Özel sektörler de sadece menfaatine bakıyor. Halk beklenti içerisindedir. Telekom Genel Müdürlüğü, il müdürlerinin elini güçlendirmezse müdürler kendi başlarına iş yapacak durumda değiller. Dolayısıyla iş Ulaştırma Bakanlığına düşüyor. Vatandaşa internet hizmetinin gitmesi için Ulaştırma Bakanlığının devreye girip telekomünikasyon hizmetlerini daha rahat ulaşılabilir noktaya getirmesi gerekir. Bu anlamda halkın yararına bir politika geliştirmesi lazım. Yoksa bu durum sadece Telekom İl Müdürlüklerinin halledeceği bir sorun olmaktan çıkmış.” diye konuştu.(İLKHA)



  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önleme..
Batman'da durumundan şüphelenilerek durdurulan şahsın, 10 ayrı dosyadan..
Batman'da dün gece bir otomobilin yolun karşısına geçmeye çalışan bir b..
Batman'da adını sık sık ölümlü ve yaralanmalı kazalarla duyuran bölgede..
Batman Eğitimciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Sütçü, 7 aydır Fi..
Batman'da yolun karşısına geçmeye çalışan bir bebek ile 3 kadına otomob..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=