Lütfen bekleyin..



Batman Kasaplar Derneği Başkanı Rüzgar: Besiciler zarar etmektedir

28 Ocak 2021, 13:30 - Okunma: 2562

Batman’daki kasapları bir çatı altında toplamak ve besicilerin sorunlarına çözüm bulmak amacıyla ‘Batman Kasaplar Derneği’ açıldı.

Meydan Mahallesi, eski hal içinde gerçekleştirilen açılışa çok sayıda kasapçı esnafı katıldı. Açılışta kurdele yerine kurban kesildi. Kesilen kurbanın fakirlere dağıtılacağı belirtildi.

Batman Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Ali Rüzgar, açılışta yaptığı açıklamada, Batman Kasaplar ile Üretici Haklarını Koruma ve Dayanışma Derneği’nin amaçlarını anlattı.

Derneğin logosunda simge olarak bıçak, satır, kan yerine dostluğun, barışın, kardeşliğin ve dayanışmanın simgesi olan tokalaşmayı uygun gördüklerini belirten Rüzgar, özelikle bu algıyı kırmak adına buna vurgu yapmak istediklerini söyledi.

Rüzgar, “Dernek; kasaplar arası birlik ve beraberliği sağlamak, daha iyi hizmet verebilmek, kasapların haklarını korumak ve dayanışmayı sağlamak, kasapların tüketici ile diyaloğunu geliştirmek, daha güzel bir hizmet verebilmek, sağlıklı ve hijyenik bir ortamda eti tanzim etmek, kasaplar ile üreticiler arasındaki dayanışmayı sağlamak, üretici haklarını koruma altına almak ve üreticinin zarar etmesini engellemek amaçlarıyla kurulmuştur.” dedi.

“Şu an besiciler zarar etmekte”

Derneklerinin üretici ile tüketici arasında köprü görevini üstlendiğine işaret eden Rüzgar, şöyle devam etti:

“Çünkü üretici, kasap ve tüketici arasında zincirleme bir bağ vardır. Örneğin üretici zarar ettiği zaman kasaplar da pahalı et almak zorunda kalacak haliyle kasap da eti yüksek fiyatla tüketiciye vermek zorunda kalacaktır. Bu sebeple derneğimizin asıl amaçlarından biri de üretici haklarını koruyup hükümet yetkililerine seslenip, besicilik yapan çiftçilerimize yem desteğini sağlamak için girişimlerde bulunmaktır. Şu an mevcut şartlarda besicilerimiz zarar etmekteler emeklerinin karşılığını alamamaktadırlar.”

“Sağlıklı ve kaliteli et tüketilmesi için kasaplar tercih edilmeli”

Konuşmasının sonunda Rüzgar, “Kasap ile tüketici haklarını koruyup, gözetmek ve daha güzel bir ortamda sağlıklı ve hijyenik bir şekilde eti sunmak ve tüketiciye pahalı et satmasını önlemek gibi amaçlar doğrultusunda derneğimiz kurulmuştur. Tavsiyemiz tüketicinin de sağlıklı ve kaliteli et tüketebilmesi için kasapları tercih etmelidir.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)





  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..
Ramazan Bayramı'na iki gün kala çarşı pazarda yaşanan yoğunluktan memnu..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yapt..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala hazırlıklarını tamamlayan Batman ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=