Lütfen bekleyin..



Kuyumculardan halka ‘altın’ çağrısı

04 Şubat 2021, 13:15 - Okunma: 3372

Altın fiyatları düşüşünü sürdürürken halk, altın almak için kuyumcuların yolunu tutuyor. Altındaki düşüşle birlikte halkın altın talebinin arttığını belirten kuyumcular, altına yatırım yapmak isteyen halka önemli tavsiyelerde bulundu.

Son günlerde altın fiyatlarındaki düşüş devam ediyor. Altında yaşanan düşüşle birlikte halk kuyumculara akın ediyor. Bu durum altın piyasasını hareketlendirirken kuyumcuların ise yüzünü güldürüyor.

Altında yaşanan düşüşün hem kendileri hem de halk için olumlu olduğunu belirten kuyumcular, halkı yatırım için altın almaya çağırdı.

Günümüzde en iyi yatırım aracının altın olduğunu belirten kuyumcular, altın fiyatlarındaki düşüşün çok fazla devam etmeyeceği öngörüsünde bulundu.

“Fiyatlar düştükçe talep artıyor”

Bir aydan fazladır altın fiyatlarının düşüşte olduğunu belirten kuyumcu Şükrü Cengiz, “Hemen hemen her gün gram altından 5 lira düşüktedir. Altın fiyatlarındaki düşüş işlerimizi çok etkiliyor. Fiyatlar düştükçe talep artıyor. Şu anda birikimi olan herkes hem yatırım için hem de düğün hazırlığı için altın alımına yönelmiş durumda. 22 gram altının fiyatı 503 liradan 404 liraya düştü. Çeyrek altın 710 lira, ata altını 2 bin 840 liradan satıyoruz. Önceden yüksek fiyata alıp zarar edenler de var, şimdi alıp sonrada kar edenler de olacak. Parası olanlara altın almalarını tavsiye ediyoruz.” ifadelerini kulandı.

“En iyi yatırım altındır”

Halka altın almalarını tavsiye ettiklerini söyleyen bir diğer kuyumcu Alaaddin Bilgin, “Altın fiyatları eskiye göre şu anda en dip seviyelerdedir. Müşterilerimize şu anda altın almalarını tavsiye ediyoruz. Altını olanlarında şu anda bozmamalarını tavsiye ediyoruz. Altın biraz daha düşebilir ama fazla düşmez diye düşünüyoruz. Bu dalgalanmalardan dolayı en iyi yatırım altındır. Şu anda ufakta olsa birikimi olan herkes altın almaya başladı. Altın fiyatlarındaki dalgalanma fazla sürmez.” diye konuştu.

Altının yine yükseleceğini tahmin ettiklerini ifade eden Bilgin, konuşmasına şöyle devam etti: “Bizim için önemli olan altında alışveriştir. Altın fiyatının yükselesinde de düşmesinde de pek fark etmiyor. Çünkü bizim aradaki kâr marjımız aynıdır. Altının gramı 540 lirada olsa 400 lirada olsa aradaki kârımız aynıdır. Bizim için önemli olan satışların olmasıdır.”(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da kalifiye eleman sorununun yaşan..
Kırmızı et fiyatlarındaki artışın bir türlü durdurulamadığını belirten Batm..
Ramazan Bayramı sonrası düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlar soluğu ku..
Ramazan Bayramı'na iki gün kala çarşı pazarda yaşanan yoğunluktan memnu..
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yapt..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala hazırlıklarını tamamlayan Batman ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=