Lütfen bekleyin..



Ödüllü “Siyer Yarışması” pazar günü düzenleniyor

12 Şubat 2021, 10:08 - Okunma: 1480

Peygamber Sevdalıları Vakfı, "O'nu Oku O'nu Yaşa" sloganıyla bu yıl salgın nedeniyle online olarak düzenlenecek Siyer Yarışması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Sınav Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan, yaptığı açıklamada, dereceye girenlere 1001 ödülünün verileceği Siyer Yarışması'nın online olarak 14 Şubat Pazar günü yapılacağı hatırlattı.

Açıklamasına “…Peygamber size neyi verdiyse onu alın. Size neyi de yasakladıysa ondan sakının…” (Haşr-7) ayet-i kerimeyle başlayan Aslan, Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak 2012 yılından beri yaptıkları “O’nu Oku O’nu Yaşa” temalı Siyer Yarışması’nın 10’uncusunu düzenleyecek olmanın sevinci içerisinde olduklarını söyledi.

“O, insanlığın son ve tek kurtuluş çaresidir”

Hazreti Peygamberin insanlık için bir kurtuluş reçetesi olduğuna vurgu yapan Aslan, “Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak amacımız Hazreti Peygamber’in, Rabbimizden bize getirdiğini almak ve onunla amel etmektir. O’nun verdiğini almak ve O’nun sakındırdığından uzak durmak tüm insanlık için huzurun kaynağı, kurtuluşun reçetesidir. O, alemlere rahmet olarak gönderilen son peygamberdir. İnsanlığın son ve tek kurtuluş çaresidir. O’nu sevmek, imanî bir gerekçedir. O’nu sevmenin ispatı da O’nun yolunu, sünnet-i seniyyesini takip etmekle mümkündür. Bir hadis-i şerifinde ‘Kim benim sünnetimi ihya ederse beni sevmiş olur. Beni seven de cennette benimle beraber olur’ (Tirmizi) buyurarak kendisini sevmenin ve cennete gitmenin yolunu insanlara göstermiştir.” dedi.

“Her türlü şart ve imkânda O’nu anlatmaya devam edeceğiz”

O’nu sevmenin Allah’ı sevmek olduğunu belirten Aslan, “Allah’ı sevmek, O’nun getirdiği vahyi almak, O’nun numune-i imtisal hayatını gündemimize taşımak; O’nu okumak, anlamak ve yaşamaktır. Onun için Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak yıllardır ‘O’nu Oku, O’nu Yaşa’ diyoruz. Nefes alıp vermeye devam ettikçe her türlü şart ve imkânda O’nu anlatmaya, zihinlere O’nun adını nakşetmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

“Hayırlı yolculuğu sekteye uğratmak istemedik”

Salgın nedeniyle bu yıl yarışmayı yüz yüze yapamamanın üzüntüsünü yaşadıklarını dile getiren Aslan şöyle devam etti:

“Bu şuur ve muhabbetle bir yıldan fazladır dünyanın geneline yayılan malum salgın hastalıktan ötürü yarışmamızı yüz yüze yapamamanın üzüntüsü içimizde bir burukluk yaşatmıştır. Ancak her sene yaptığımız bu hayırlı yolculuğu sekteye uğratmamak adına fiziki koşulların yüz yüze imkân vermediği bu yarışmamızı, online olarak gerçekleştireceğiz. Dört gözle beklenen yarışma günümüze sayılı günler kaldı.”

Yarışmaya katılım ve yarışma saatleri

Aslan, yarışmaya başvuranların kategoriler için belirlenen saatler arasında https://peygambersevdalilari.com web sayfasından T.C. Kimlik numaralarını ve doğum yıllarını girerek yarışmaya katılabileceklerini kaydetti.

Aslan, yarışma saatlerinin ise birinci kategori için 10.00-12.00 saatleri arasında, 2’nci kategori için 13.00-15.00 saatleri arasında, 3’üncü ve 4’üncü kategoriler için 16.00-18.00 saatleri arasında olacağını hatırlattı.

“Yarışmacı kardeşlerimize başarılar dileriz”

Açıklamasının sonunda Aslan, “Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak ömrümüzün son demine kadar adımıza yaraşır bir gayret içerisinde olmayı Rabbimizden niyaz ederiz. Bu hayırlı yolculukta emeği geçenlere teşekkürü bir borç bilip tüm yarışmacı kardeşlerimize de şimdiden yarışmada başarılar dileriz.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Büyük bir hayır ve Allah'ın rızasını kazanmak için belli bir adab içeri..
ALLAH'ın El-Cebbar ismi ve Cihad ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın “Es-Sabur” ismi ve Sabır ile ilgili açıklamalar...
HÜDA PAR Batman belediye başkan adayı Serkan Ramanlı, geçen yıl vefat eden ..
ALLAH'ın Et-Tevvab ismi ve Tevbe ile ilgili açıklamalar...
ALLAH'ın El-Hakem ismi ve Nubuvvet ile ilgili açıklamalar...

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=