Lütfen bekleyin..



Ders kitaplarında İslâmî terimlere tahammülsüzlük

08 Mart 2021, 17:05 - Okunma: 4201

Milli Eğitim Bakanlığının onay ve tavsiyesiyle okullarda okutulan bazı ders kitaplarında dini terimlere yönelik tahammülsüzlük büyük tepki çekerken halk yetkililerden bu yanlışı düzeltip sorumlulara gereken cezanın verilmesini istedi.

28 Şubatın üzerinden uzun yıllar geçmesine rağmen bazı çevrelerin, kurumların dine, dini değer ve terimlere tahammülsüzlüğü hala sürüyor. Dini değer ve terimlere tahammülsüzlük ders kitaplarına kadar girdi. Bunun son örneği EKOYAY 6. Sınıf Türkçe ders kitabında yaşandı.

Milli Eğitim Bakanlığının okullarda ders kitabı olarak okutulmasına onay verdiği EKOYAY 6. Sınıf Türkçe ders kitabında bir hikâyenin orijinal metninde bulunan çok sayıda dini terim çıkarıldıktan sonra hikâyenin yayınlanması 28 Şubat devam mı ediyor sorusunu akla getirdi.

Ömer Seyfettin’in Ötüken Yayınlarında basılan Forsa Hikâyesinin orijinal metninde “abdest, kıble, beş vakit edâ etmek, Allah'a çok şükrediyordu, ayet, dua, ümidini kesmemek” gibi İslami kavramlar geçiyor. Ötüken bu terimlere hiç dokunmadan yayınlarken Milli Eğitim Bakanlığı onaylı EKOYAY 6. Sınıf Türkçe ders kitabında yayınlanan aynı öyküdeki tüm bu dini terimler ve sözcüklerin çıkarıldığı dikkat çekti.

EKOYAY 6. Sınıf Türkçe ders kitabındaki bu çirkin skandalın ortaya çıkması üzerine duruma sosyal medya platformlarında büyük tepki gösteren halk bu yanlışın derhal düzeltilip sorumluların cezalandırılmasını istedi.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..
HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Serkan Ramanlı, eğiti..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=