Lütfen bekleyin..



Karın ağrısı şikayetiyle hastaneye gitti: Karnından 5 kilogram kitle çıkarıldı

24 Mart 2021, 13:28 - Okunma: 6151

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne karın ağrısı şikâyetiyle kadın doğum polikliniğine müracaat eden 47 yaşındaki kadın hastanın yapılan muayene ve tetkikleri sonucunda kistik dev kitle tespit edildi.

Operasyonu başarıyla gerçekleştiren Jinekolog Onkolog Doktor Yusuf Çakmak, karın ağrısı şikayetiyle kendilerine müracaat eden 47 yaşındaki hastanın karın bölgesinden 5 kilogram ağırlığında kitle çıkardıklarını söyledi.

Çakmak, "Dış merkezden Jinekolojik Onkoloji Polikliniğine karın ağrısı nedeniyle sevk edilen 47 yaşındaki hastamızın karnında, tüm karnını dolduran kistik kitle tespit edildi. Muayene ve tetkikleri yapılan hasta ameliyat için hazırlandı. Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde genel anestezi altında hastanın ameliyatı yapıldı. Ameliyatla hastanın karnından yaklaşık 5 kilo ağırlığında dev kitle başarılı bir şekilde temizlenerek çıkarıldı." dedi.

Jinekolog Onkolog Doktor Yusuf Çakmak

"Hastanın tedavisine başlandı"

Çakmak, "Operasyonda çıkarılan kitle Eğitim ve Araştırma Hastanesi Patoloji bölümünde incelemeye alındı. Patoloji Uzmanı Doktor Yazgı Köy tarafından yapılan patolojik incelemesi sonucunda kötü huylu tümör sonucuna varıldı. Yapılan başarılı operasyon ile kötü huylu tümör yayılmadan hastanın tedavisine başlandı." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
İlaca erişimin her geçen gün zorlaştığını belirten Batman Eczacılar Odası B..
Kanserin dünyada bir salgın gibi arttığını belirten Uzman Doktor Mehmet Cem..
Ramazan ayında ağız ve diş bakımının daha bir önem kazandığını belirten Diş..
Sağlık sektöründe pek çok sorunun halen çözüm beklediğini belirten Sağlık-S..
14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla açıklama yapan Batman Sağlık ve Çevrecilik ..
Batman Valisi Ekrem Canalp, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımla..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=