Lütfen bekleyin..



Üretim tesisinde eğitim faaliyeti

25 Mart 2021, 10:11 - Okunma: 4574

Batman Organize Sanayi Bölgesi’nde birçok Avrupa ülkesinin ünlü markalarına üretim yapan bir fabrikada çalışan işçilere eğitim faaliyeti verildi.

Batman Valisi Hulusi Şahin, Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB); Fransa, İspanya, İtalya ve Hollanda gibi birçok Avrupa ülkesinin ünlü markalarına triko, penye ve denim üretimi yapan Trikotek Fabrikasının eğitim faaliyetleri kapsamında Halk Eğitim Merkezi’nin desteği ile düzenlediği okuma-yazma kursu sertifika dağıtım törenine katıldı.

Törende kısa bir konuşma yapan Vali Şahin, okumanın önemine ilişkin açıklamalarda bulunarak, “Her ne sebeple olursa olsun, okuma çağına gelmiş tüm çocuklarımıza ulaşarak bu hizmeti sunmalıyız. Bize düşen, tüm vatandaşlarımıza okuma-yazma öğretmek yetmez, ilk ve orta öğretim diplomasını aldırmaktır. Okumak bir başka pencereden dünyaya bakmaktır. Okuyarak dünyayı tanıyıp öğreniyoruz. Her fırsatta kitap okumalıyız. Kitap insanın en güzel arkadaşıdır.” diye konuştu. 

Konuşmanın ardından Vali Şahin, kurslara katılarak sertifika almaya hak kazanan 19 çalışana sertifikalarını vererek, kendilerini tebrik etti. 

Daha sonra bünyesinde yaklaşık 650 personel istihdam eden fabrikada incelemelerde bulunan Şahin, tesis müdürü Aydın Gündüz’den üretim faaliyetleri hakkında bilgi aldı.(İLKHA)







  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Günümüzde gittikçe azalan, İslam'ın büyük önem verdiği ticaret ahlakına..
Son zamlarla birlikte 12 kilogramlık tüpün fiyatı 680 lira, piknik tüpü ise..
Altın fiyatları son zamanlarda rekor üstüne rekor kırıyor. Altın fiyatları ..
2023 yılında Türkiye'nin ekonomisinin trilyon doları aşan ekonomiler ar..
Peygamber Efendimizin ticaret ahlakına çok önem verdiğini, bu nedenle ticar..
KOSGEB Batman İl Müdürü Mehmet Fidan, 2023 yılında 788 işletmeye 47 milyon ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=