Lütfen bekleyin..



Batman’da okul bahçeleri fıstık ağaçları ile buluştu

01 Nisan 2021, 10:20 - Okunma: 4037

İl Millî Eğitim Müdürlüğünce daha yeşil bir çevre oluşturmak amacıyla devam eden 'Geleceğe Nefes Ol' projesi kapsamında okullarda fıstık fidesiyle ağaçlandırma projesi çalışmasının startı Batman Fen Lisesinde verildi.

Etkinlikle ilgili açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, amaçlarının öğrencilerin toprakla buluşmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Kurtaran "İlimizin çevresini yeşillendirmek ve öğrencilerimizin toprakla buluşmasını sağlamak amacıyla 'Geleceğe Nefes Ol' projemizi hayata geçirdik. Projemiz kapsamında okullarımızda çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Geçen seneden beri devam eden 'Geleceğe Nefes Ol' projemiz ile birlikte Batman'daki tüm okullarımızda ağaçlandırma çalışmalarımızı arttırarak devam ediyoruz. Yapacağımız ağaçlandırma çalışmaları neticesinde öğrencilerimizi toprakla buluşturmayı hedefliyoruz.” dedi.

"Fıstık ağaçlarını şehrimizin markası haline getireceğiz"

'Geleceğe Nefes Ol' projesi kapsamında yepyeni bir etkinliği hayata geçirdiklerini vurgulayan Kurtaran “İlimizde tarım alanında son yıllarda fıstık konusunda ciddi bir ilerleme kaydedildi. Bu konuda ilimiz yeterince olgunluğa sahip. Bizlerde fıstık ağaçlarının Batman'ımızın bir markası haline getirmek amacıyla okul bahçelerimize fıstık ağaçları dikmeye başladık. Öğrencilerimiz ve velilerimiz fıstık ağaçlarını okullarımızın bahçelerinde görerek şehrimizin markası haline gelen fıstık ağaçlarını daha yakından tanıma fırsatı bulacaklar.” diye konuştu.

Fıstığı şehrin markası haline getirmek amacıyla başlattıkları projenin ilk startını Fen Lisesinin bahçesinde verdiklerini dile getiren Kurtaran “Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün, Fıstıkçılar Birliği Başkanımızın, Ziraat Odası Başkanımızın ve Ticaret Borsası Başkanımızın iş birliğiyle 100 kadar fıstık fidesini toprakla buluşturuyoruz. Bundan sonraki dönemlerde de okullarımızın bahçelerinde müsait olan yerlere diğer ağaçlarımızla birlikte fıstık fidelerini dikmeye devam edeceğiz.” dedi.

"Okullarımızı tarım atölyeleri haline getireceğiz"

Yapacakları bu etkinliklerle çocukların tabiatla iç içe bir eğitim sürecinden geçmelerini istediklerini belirten Kurtaran şöyle devam etti:

“Özellikle Sayın Bakanımızın 2023 Vizyonu kapsamında da vurguladığı gibi çocuklarımızın tasarım ve beceri atölyeleri özellikle tarım atölyelerinde bolca vakit geçirmelerini ve toprağa dokunan bir nesil yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda okullarımızdaki atölye sayılarını artırmaya devam ediyoruz.  Çocuklarımız okullarımızdaki tarım atölyeleri ile hem toprakla buluşturuyoruz hem de şehrimizin bir marka değeri olan fıstığın okullarımızın bahçelerinde de bundan böyle dikerek şehre bir katkı sunmayı hedefliyoruz."

Batman Fen Lisesinde gerçekleşen fıstık fidesiyle ağaçlandırma etkinliği fıstık fidelerinin dikilmesi ve fidelere can suyu verilmesiyle sona erdi.

Etkinliğe; İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün, Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, Batman Fıstıkçılar Birliği Şube Başkanı Hifzullah Aktaş, Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş, İl Milli Eğitim Müdürlüğü idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.(İLKHA)




  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EĞİTİM Kategorisindeki Diğer Haberler
Cep telefonu başta olmak üzere aşırı dijital ekran kullanımının öğrencileri..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Yarışması Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan,..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan LGS ve YKS için öğrencilere önemli t..
Yaklaşık 100 binlere dayanan bir öğretmen açığının olduğunu belirten Batman..
Üçüncü Uluslararası Bilişim Kongresi, Batman Üniversitesi ev sahipliğinde 2..
Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 'Uygulama ve Ara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=