Lütfen bekleyin..



Batman’da okuma oranları istenilen seviyede değil

02 Nisan 2021, 11:30 - Okunma: 5311

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, 29 Mart - 4 Nisan arası kutlanan Kütüphane Haftası münasebetiyle İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne bağlı Şenay Aybüke Yalçın Halk Kütüphanesi’ni ziyaret etti.

Durmaz ve beraberindeki heyet, ziyarette ilk olarak kütüphanede bulunan okuma salonu müdürleriyle görüşerek kütüphane haftası etkinlikleri hakkında bilgiler aldı.

Raflarda bulunan kitapları inceleyen Durmaz ve beraberindeki heyet, bir farkındalık oluşturma adına okuma salonunda bir müddet kitap okudu.

Ardından okuma salonu müdürleri eşliğinde kütüphanede bulunan atölyeleri gezerek öğrencilerin yaptığı eserler ve çalışmalar ile ilgili bilgiler aldı.

Durmaz, kütüphaneler haftasında olmalarından dolayı okumaya yönelik bir farkındalık oluşturma niyetiyle ziyaretlerini gerçekleştirdiklerini söyledi.

“Okumayı cazip hale getirecek etkinlikler yapılmalı”

Kütüphane haftasının her sene çeşitli etkinliklerle icra edildiğini belirten Durmaz, “Bizlerde Merkez İlçe Teşkilatı üyelerimizle kütüphaneyi ziyaret ettik. Kütüphanede okuma salonu müdürleriyle etkinlikler hakkında konuşarak yapılan ve yapılacak çalışmalar ile ilgili bilgiler aldık. Ardından teşkilat üyelerimizle okuma etkinliği kapsamında bir müddet kitap okuduk. Malum toplumda kitaba ve okumaya yönelik ilgi azdır. O yüzden okumayı cazip hale getirecek etkinlikler daha fazla yapılmalı ve bu bilinç toplum arasında yaygınlaştırılmalıdır.” şeklinde konuştu.

“Batman’da okuma oranları istenilen seviyede değildir”

Batman’daki okuma oranlarının istenilen seviyede olmadığını vurgulayan Durmaz, “Bir milletin gelişme ve kalkınmasında okumanın önemi tartışılmazdır. Bunun için bizlerde ilimiz Batman’da okumaya dair farkındalık oluşturmak adına çalışmalar yapıyoruz. Bilindiği gibi Batman’da okuma oranları istenilen seviyede değildir. O yüzden okumaya daha fazla zaman ayırmamız gerekiyor. Okumaya gereken önemi verdiğimiz takdirde toplumumuz daha fazla gelişecektir. Bu da memleketimizin gelişimine katkı sağlayacaktır.” dedi.(İLKHA)








  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
KÜLTÜR-SANAT Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından ortaokul ve lise ö..
Genç ASKON Batman Şube Başkanı Serkan Şahin ve yönetimi, Batman Valisi ve B..
HÜDA PAR’ın Seçmeli Ana Dil dersine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla..
Çoğu tarihi roman olmak üzere yazdığı 20'ye yakın eserle tanınan Batman..
Batman Üniversitesinde "İslam Ahlakı" serisi kapsamında "Mev..
Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Yerleşkesi Testili Parkta "öğrenci t..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=