Lütfen bekleyin..



Batman Valisi Şahin: Çok sayıda sanayicinin bizden arsa talebi var

17 Nisan 2021, 13:20 - Okunma: 2733

Batman'ın ekonomik durumu ve potansiyeli ile yatırım, üretim ve istihdam imkanlarının görüşüldüğü “İl Ekonomi Değerlendirme Toplantısı” Vali Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleştirildi.

Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürlüğü bahçesinde salgın kurallarına riayet edilerek düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Hulusi Şahin, ekonomi toplantısının Organize Sanayi Bölgesi merkezli bir değerlendirme toplantısı olacağını ifade etti.

Organize Sanayi Bölgesinin 2018 yılından itibaren hızlı bir ivme kazandığını belirten Vali Şahin, "Pandemiden dolayı yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen Batman, ekonomik genişleme ve sanayi tesisi artışı ile son derece hızlı bir gelişme gösterdi. 2018 yılında Organize Sanayi Bölgesi’nde 4 bin 800 istihdam olanağı varken, bu sayı bugün 8 bin civarındadır. Son iki buçuk yılda gerek itfaiye birimi kurulması gerekse de makine ekipmanlarının tamamlanması ile OSB’nin eksikliklerini büyük oranda giderdik. OSB içerisine inşa ettiğimiz çarşı aktif olarak hizmet vermeye başladı. Diğer altyapı ve üstyapı eksikliklerini de gidermeye çalışıyoruz." dedi.

Mevcut OSB'nin yüzde yüz dolu kapasite ile çalıştığına işaret eden Şahin, "Çok sayıda sanayicimizin bizden arsa talebi var. 51 bin kişilik istihdam olanağı ve 2,6 milyar liralık yatırım taahhüdü ile 312 firmamızın arsa talebine karşılık toplam bin 390 dönümden oluşan 72 parselin yakın zamanda alt yapı ihalesini yapacak aşamaya gelmiş olacağız. Bu durum Batman’ın ekonomi potansiyelinin büyüklüğünü ve dinamizmini göstermekle birlikte ikinci bir organize sanayi bölgesinin de kurulmasını gerekli kılmaktadır. Bunun için gerekli girişimlerde bulunduk ve çalışmalarımız devam etmektedir.” diye konuştu. 

Konuşmasının sonunda şehrin ekonomisini güçlendirecek ve istihdam olanaklarını artıracak çalışmaları Belediye nezdinde de yürüttüklerini belirten Vali Şahin, İl Özel İdaresi kaynaklarıyla çiftçilere; fide, sera naylonu ve tohum desteği sağlayarak ilde tarım ekonomisini de büyütmeye çalıştıklarını ifade etti. 

Daha sonra konuşma yapan AK Parti İl Milletvekili Ziver Özdemir, toplantının amacının Batman’ın ekonomik alandaki temel sorunlarını masaya yatırmak olduğunu söyledi. Özdemir, "Her ne kadar uzun süre terör musibeti ile sanayideki gelişmeler sekteye uğratılsa bile Batman zengin sanayi kültürü ve yüksek girişimci potansiyeli ile bunun üstesinden geldi." dedi. Özdemir, bu anlamda her zaman sanayicilerin yanında olduklarını, olmaya da devam edeceklerini ifade etti. 

Konuşmaların ardından Vali Şahin ve Milletvekili Özdemir, sanayicilerin sorun ve taleplerini dinleyerek, çözüm için gerekli çalışmaların yürütüleceğini ifade ettiler. 

Toplantıya; İl Genel Meclisi Başkanı, ilgili kamu kurum yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları ve OSB’de üretim yapan firmaların temsilcileri ile sanayiciler katıldı.(İLKHA)



  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
EKONOMİ Kategorisindeki Diğer Haberler
Günümüzde gittikçe azalan, İslam'ın büyük önem verdiği ticaret ahlakına..
Son zamlarla birlikte 12 kilogramlık tüpün fiyatı 680 lira, piknik tüpü ise..
Altın fiyatları son zamanlarda rekor üstüne rekor kırıyor. Altın fiyatları ..
2023 yılında Türkiye'nin ekonomisinin trilyon doları aşan ekonomiler ar..
Peygamber Efendimizin ticaret ahlakına çok önem verdiğini, bu nedenle ticar..
KOSGEB Batman İl Müdürü Mehmet Fidan, 2023 yılında 788 işletmeye 47 milyon ..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=