Lütfen bekleyin..



Batman’da halk ve pazarcı esnafı yankesiciliğe karşı bilgilendirildi

30 Nisan 2021, 10:47 - Okunma: 592

Batman’da, pazaryerlerinde halka ve pazarcı esnafına, yankesicilik konularıyla ilgili bilgilendirme çalışmaları yapıldı.

İLKHA’nın, ‘Esnaf semt pazarlarında artan hırsızlık olaylarının önüne geçilmesini istiyor’ başlığıyla gündeme taşıdığı haberin ardından harekete geçen polis ekipleri, pazaryerlerinde meydana gelebilecek yankesicilik, sahte para olaylarına karşı pazarcı esnafını ve vatandaşları uyardı.

Polis ekipleri, kalabalık yerlerde yankesicilik olaylarına karşı vatandaşların sürekli ceplerini ve çantalarını kontrol etmelerini istedi.

Özellikle bayanların çantalarını önlerinde, görebileceği ve hissedebileceği noktada bulundurarak pazar arabası veya bebek arabasına asmamalarını isteyen görevliler, her bir pazarcı esnafının da sorumlu davranarak alışverişe gelen vatandaşlara karşı duyarlı olmaları yönde uyarılarda bulundu.

Yaptıkları bilgilendirme faaliyetiyle ilgili açıklama yapan İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, kalabalık ortamlarda meydana gelebilecek yankesicilik olaylarının önlenmesi için çalışma sarf ettiklerini söyledi.

Kıraç, “İlimizdeki pazar yerleri ile halkımızın yoğun olarak bulunduğu yerlerde görevlilerimiz tarafından vatandaşlarımıza ve esnafımıza yönelik bilgilendirme ve önleme çalışmalarının yanı sıra, sivil giyimli bayan ve erkek görevlilerimiz tarafından pazaryerleri ve halkın yoğun olarak bulunduğu noktalarda önleyici denetimlerimize aralıksız devam edilecektir.” dedi.

Batman’da geçtiğimiz haftalarda İLKHA’ya konuşan pazarcı esnafı ve halk, yetkililere çağrıda bulunarak semt pazarlarında yaşanan hırsızlık olaylarının önüne geçilmesini istemişti.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Siirt'te bir polisi yaralayıp olay yerinden kaçan şahsın aracı Batman&#..
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala rengârenk şeker çeşitleri tezgâhl..
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör d..
Batman Üniversitesinde faaliyet yürüten öğrenci toplulukları, siyonist işga..
Batman'da ekiplerin dur ihtarına uymayarak kaçan bir araçtan yola atıla..
Batman'ın ilk ve tek yeraltı geçinde yaşanan sorunların bir türlü çözüm..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=