Lütfen bekleyin..



Batmanlılar Kadir Gecesi'ni camilerde ihya etti

09 Mayıs 2021, 01:30 - Okunma: 1039

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi, Coronavirus nedeniyle Batman’daki bazı camilerde idrak edilirken, Kudüs'ün esaretten kurtulması için dua edildi.

Salgın ve yasaklar gölgesinde Kadir Gecesi camilerde idrak edildi. Batman merkez Şevket Başak Camisinde saat 20.00'de Kadir Gecesi için program düzenlendi. Programa Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, müftülük çalışanları ve halk katıldı.

Kur'an-ı Kerim'in indirildiği, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'nde camiye gelen Müslümanlar, ellerini Kudüs’ün özgürlüğü için semaya açtı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından üç dilde mevlit okundu, ilahiler seslendirildi. Batman İl Müftüsü Turgut Erhan tarafından dua edildi.

 “Bu günler bizim için birlik ve beraberlik günleridir”

Kapanış duasının ardından açıklamada bulunan İl Müftüsü Erhan, bu mübarek ay ve gecede Mescid-i Aksa’da ibadet edenlere yönelik yapılan çirkin saldırıları kınadı.

Erhan, "Evveli rahmet, orası mağfiret, sonu da cehennemden azat olunan mübarek Ramazan ayının son günlerinde bulunuyoruz. Bu gece bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ni cemaatimizle idrak ettik. Zira Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesselem), Kadir Gecesi'ni Ramazan'ın son 10 gününde aranması gerektiğini bizlere ifade buyurmuşlardır. Bu günler bizim için birlik ve beraberlik günleridir. Şüphesiz memleketimiz ve herkes için salgından kurtulmak için dualar ettik." ifadelerini kullandı.

“Mescid-i Aksa'da zalimane ve düşmanca bir uygulama yapıldı”

Siyonist işgal rejiminin, Mescid-i Aksa’da ibadet eden Müslümanlara yaptığı zulmü kınadığını ifade eden Erhan, "Özellikler şunun altını çizmek istiyoruz. Yüze Rabbimizin emirleri doğrultusunda namazlarını kılan ve ibadetlerini yapmak için çaba sarf eden, mümin ve Müslümanların ilk kıblesi olan Kudüs’te, Mescid-i Aksa'da zalimane ve düşmanca bir uygulama yapıldı. Mescitte ibadet eden Müslümanların üzerine sis bombaları ve farklı zulüm ve işkenceleri yaparak insanları bu muameleye tabi tutan zalimleri bir kez daha kınıyorum. Zulümlerinin bir an önce son bulması için Yüce Rabbimize kavli dualarda bulunduk inşallah en kısa zamanda mağdur ve malul insanlar zalimlerin zulmünden kurulmalarını canı gönülden istiyoruz." diye konuştu.

“Filistin’deki Müslüman kardeşlerimize dua edeceğiz”

Mübarek Kadir Gecesi'ne ulaştıkları için Yüce Allah’a şükrettiklerini ifade eden vatandaş Ramazan Işık, “Mübarek Ramazan ayının son günlerine geldik. Kadir Gecesi'ne ulaşmak her Müslümanın isteğidir. Bütün insanlık için ve hastalığın bitmesi için dua edeceğiz. Şu anda Kudüs’teki Müslümanlar Siyonizm'in zulmü altındadır. Filistin’deki Müslüman kardeşlerimize dua edeceğiz. Elimizde dua geliyor, Müslümanların birliği için dua edeceğiz." diye konuştu.

“Kudüs için elimizden dua’dan başka bir şey gelmiyor, keşke gelseydi”

Vatandaşlardan Abdulsamet Gök, “Bugün Kadir Gecesi hürmetine bütün dünyadaki Müslümanlar için dua edeceğiz. Bu mübarek gecenin kıymetini bilmemiz lazım. Kudüs'teki kardeşlerimiz için de esaretten kurtulmaları için dua edeceğiz. Allah bir an önce bu hastalığı da defetsin. Kudüs için elimizden duadan başka bir şey gelmiyor, keşke gelseydi. Bizde elimizden gelen duayı esirgemeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

“Bu gece yatmayıp dua ve ibadet edeceğiz”

Bir diğer vatandaş İzzettin Atmanlar ise şunları söyledi:

"Bugün hayır kapılarının sonuna kadar açıldığı Kadir Gecesi'dir. Bugün Kur’an-ı Kerim'in indiği gündür. Bu gece yatmayıp dua ve ibadet edeceğiz. Bütün ümmeti Muhammed’e dua edeceğiz. Yarabbi sen bu mübarek ay ve gecede israil kâfirinin boynunu kır. Yarabbi dinine sahip çıkanları mahcup etme. Bizi İslam ve Kur’an’dan mahrum bırakma. Müslümanlara yardım et." (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
YAŞAM Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da halka gül dağıtan Peygamber Sevdalıları Vakfı üye ve gönüllül..
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, bu pazar günü Batman..
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken 7'de..
Siyonist işgal rejimi tarafından bayramın ilk gününde sivil bir aracın için..
Cuma Hutbelerinde “Gözümüzün Nuru: Namaz” konusu işlendi.
Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, bayram namazı kılıp halkla bayramlaşara..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=