Lütfen bekleyin..



HÜDA PAR bir kez daha Batman’da siyonist işgal rejimini telin etti

11 Mayıs 2021, 23:42 - Okunma: 734

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı, siyonist işgal rejiminin Mescid-i Aksa saldırılarını protesto etmek ve oradaki direnişe destek vermek amacıyla bugün de kitlesel basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasına katılan binlerce kişi, bir kez daha işgal rejimini telin etti.

Yatsı namazının ardından Atatürk Parkı önünde düzenlenen kitlesel basın açıklamasına katılan öfkeli kalabalık, direniş gruplarına destek verip siyonist işgal rejimine yönelik lanet sloganları attı.

Basın açıklamasında Filistin bayrakları açan kalabalık, işgal rejimine tepkilerini gösteren pankartlar taşıdı.

Programda basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammed Şerif Durmaz, 80 yıla yakındır İslam beldelerinin işgal rejiminin saldırısıyla karşı karşıya olduğunu söyledi.

“Vahşet hiçbir zaman durmadı”

Saldırıların artarak devam ettiğini belirten Durmaz, “Topyekûn işgalin bir parçası olarak Mescid-i Aksa’ya komşu olan Şeyh Cerrah Mahallesinin sahibi ve sakinleri olan Müslümanlar, evlerinden zorla çıkartılarak onların yerine Yahudiler yerleştirilmektedir. Şeyh Cerrah, Beyt Hanun, Cenin. Her yerde işgal, her yerde katliam, her yerde vahşet hiçbir zaman durmadı ve maalesef halen de devam ediyor. Dün olduğu gibi bugün de uluslararası toplumun; Harem-i Şerif’in kudsiyetini ihlal eden ve Mescid-i Aksa’da ibadet eden Müslümanlara ses bombalarıyla ve zor kullanarak saldıran siyonistlere çağrıdan öteye geçmeyen tepkileri, vahşeti durduramayacak. Arap Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı, Birleşmiş Milletler gibi uluslararası kuruluşların siyonist zalimlere karşı sadra şifa pratiklerinin olmadığı ortadadır.” dedi.

“Kudüs kendisini özgürlüğe kavuşturacak Selahaddinleri beklemektedir”

Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın sadece bir toprak veya coğrafya davası olmadığını vurgulayan Durmaz, şöyle devam etti:

“Kudüs, bir akide meselesidir. Onu işgalden kurtarmak ve saldırılara karşı korumak, bütün Müslümanların siyasi ve şer’i görevidir. Aksa, bugünlerde işgalin en zor dönemlerinden birini yaşamaktadır. Kudüs, yarım asırdır siyonist işgal altında ve kendisini özgürlüğe kavuşturacak Selahaddinleri beklemektedir. Siyonistler Mescid-i Aksa ve Kudüs’ü tamamen işgal etme ve Müslümanları buradan tamamen çıkarmanın provasını yapmaktadır. İşgalciler, bu pervasızlık ve küstahlığı; Müslümanların birlikten yoksun olmalarından ve Kudüs davasına ihanet ederek siyonistlerle ilişki içiresine giren bazı İslam ülkelerinin yöneticilerinden almaktadır.”

“Kudüs davası etrafında kenetlenmeliyiz”

Kudüs’ün yoğun saldırıların olduğu günler dışında gündemde hak ettiği yeri bulmadığına dikkat çeken Durmaz, “Her geçen gün Müslümanlar daha da tepkisiz hale gelirken siyonizmin ise cüreti artarak Kudüs ile Mescid-i Aksa’yı tamamen işgal etme hevesi depreşmektedir. İşgal asla kabul edilmeyecektir. Artık sözün bittiği noktadayız. Bütün Müslümanların ortak davası olan Kudüs’ün özgürlüğüne kavuşturulması siyasi ve şer’i görevimizdir. Aramızdaki her türlü siyasi ihtilaf ve çekişme, ayrılık ve bölünmüşlük bir kenara bırakılmalı, etrafı bereketli kılınan Kudüs davası etrafında kenetlenmeliyiz.” diye konuştu.

“İslam ülkelerinin yöneticileri işgal ve saldırılara karşı durmalıdır”

Kınamadan öte adımların atılması gerektiğini kaydeden Durmaz, “Filistin’de ev ev, sokak sokak işgale karşı direnen kardeşlerimizle öyle bir dayanışma içerisine girelim ki siyonistlerin işgal planı kursaklarında kalsın. Ayırım yapılmadan bütün İslam ülkelerinin yöneticileri ve halkları topyekûn bu işgal ve saldırılara karşı durmalıdır. Kuruluş amacı Kudüs’ü özgürlüğüne kavuşturmak olan İslam İşbirliği Teşkilatı kınamaktan öte adımlar atmalıdır.” ifadelerini kullandı.

“Kudüs’ün özgülüğüne kavuşması için atılacak her adımı desteklemeye hazırız”

Somut adımların atılması gerektiğini belirten Durmaz açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Türkiye, İran, Pakistan, Malezya gibi ülkeler bu işin öncülüğünü yapmalıdır. Salt bir açıklama ve kınama değil, işgali bitirecek somut adımlar atılmalıdır. Bütün seçenekler, yol ve yöntemler kullanılarak bu işgal sonlandırılmalıdır. Biz bugüne kadar her zaman Filistinli kardeşlerimizin yanında olduk. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Kudüs’ün özgülüğüne kavuşması için atılacak her adımı desteklemeye hazır olduğumuzu buradan bir kez daha ifade ediyoruz.”

Basın açıklamasının ardından İTTİHADUL ULEMA Üyesi Mehmet Ali Altun, Kudüs’ün, Mescid-i Aksa’nın kurtuluşu için dua etti.

Daha sonra meydandaki halk, Kudüs’teki direnişe destek vermek amacıyla yüzlerce araç konvoyu oluşturup Batman caddelerinde şehir turu attı.

Evlerinde bulunan Batmanlılar ise araç konvoyuna, lambalarını yakıp söndürerek destek verdi.

Konvoy, daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı.(İLKHA)

Haberin videosu için TIKLAYINIZ

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da yolun karşısına geçmeye çalışan bir bebek ile 3 kadına otomob..
Batman'da bir şahıs, temizlemeye çalıştığı tüfeğin ateş alması sonucu g..
Batman'da bir kamyon ile kamyonetin çarpışması sonucu yaşanan kazada 2 ..
Mevlid-i Nebi etkinliği ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan STK temsilc..
Batman Belediyesi, on binlerce kişinin katıldığı Mevlid-i Nebi etkinliği il..
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da gerçekleştirilen Mevli..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=