Lütfen bekleyin..



Batman’da "Kudüs’ün Rengi" temasıyla resim sergisi düzenleniyor

24 Mayıs 2021, 18:26 - Okunma: 1050

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı, siyonist işgal rejiminin Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya yönelik yaptığı zulmü göstermek amacıyla resim sergisi düzenledi. İki gün sürecek resim sergisi büyük bir beğeni gördü.

Batman merkez Gülistan Caddesi’nde düzenlenen sergiye halk yoğun ilgi gösterdi. Sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcilerinin de katıldığı sergi, işgal rejiminin mazlum Filistin halkına yapmış olduğu zulmü gözler önüne seriyor.

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı tarafından iki gün sürecek "Kudüs’ün Rengi" temasıyla düzenlenen resim sergisine halk davet edildi.

İşgal rejiminin ulaştığı noktaya dikkat çekilen sergide, siyonistlerin bebek, kadın, çocuk demeden mazlum ve çaresiz Müslümanları nasıl katlettikleri de gözler önüne serildi.

“Mescid-i Aksa’nın değeri anlatılmayacak kadar büyüktür”

Serginin açılışında konuşan HÜDA PAR Batman Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Cemil İptaş, “Mescid-i Aksa’nın ve Kudüs’ün önemini, yaşanan zulmü ve masumiyeti anlatmak için resim sergisinde toplandık. Bizi bu kutsal gaye için Mescid-i Aksa’nın hürriyeti ve Kudüs’ün özgürlüğü için toplayan Allah’a hamd olsun. Bu adımların Filistin’deki Müslümanları daha büyük zaferlere ulaştıracağına inanıyoruz. Mescid-i Aksa’nın değeri bizim için anlatılmayacak kadar büyüktür. Rabbimiz onun etrafını mübarek kılmıştır. Peygamber efendimiz o kutsal topraklarda bütün peygamberlere namaz kıldırdığı ilk mescidimizdir. Bu anlamda onu sahipsiz bırakmak biz Müslümanlar için söz konusu bile değildir.” diye konuştu.

“Halkı resim sergimize davet ediyoruz”

Kudüs, Mescid-i Aksa için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade eden HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammed Şerif Durmaz, “Siyonist işgal rejiminin Filistin’deki saldırılarını lanetlemek ve farkındalık oluşturmak adına Batman’da yapmış olduğumuz çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün de ‘Kudüs’ün Rengi’ temasıyla bir resim sergisi açtık. İnşallah resim sergimiz yarın saat 18.00’e kadar sürecektir. Sizin aracılığınızla tüm Batmanlı hemşerilerimizi resim sergimize davet ediyoruz. Bu çalışmalarımızdaki amacımız Mescid-i Aksa, Kudüs ile ilgili bir farkındalık oluşturmaktır. İnşallah bundan sonrada bu gibi çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi.

Feyzi Aydın

“Kudüs kurtulursa ümmet de kurtulur”

Sergi hakkında duygu ve düşüncelerini dile getiren Hak ve Özgürlükler Platformu Başkanı Feyzi Aydın ise şunları söyledi:

“Kudüs davası bu ümmet için davaların anasıdır. Ümmetin kurtuluşu Kudüs’ün kurtuluşundan bağımsız düşünülemez. Kudüs kurtulursa ümmet de kurtulur. Kudüs’ü işgal eden sadece israil değildir. İsrail demek; Amerika ve Avrupa demektir. Ümmet Kudüs’ü özgürleştirebilirse kendisini de özgürleştirmiş olur. İsraili yenerse Avrupa ve Amerika’yı da yenmiş olur.”

Salih Güzel

“Sergi bizi epey duygulandırdı”

Sergiyi gezen Batman Umut Kervanı Başkanı Salih Güzel, “Filistin’i gündemde tutmak ve sahip çıkmak adına güzel bir etkinlikteyiz. Bu fotoğraf sergisi çok güzel, bizi epey duygulandırdı. Filistin mücadelesini destekleme adına bizde buradayız. Filistin adına yapılan her türlü etkinliğe katılmak her Müslümanın olduğu gibi üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. İnşallah bu anlamda elimizden gelen bütün imkânları seferber etmeye çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Mehmet Veysi Güney

“Resimlere bakarak çok duygulandık”

Serim sergisine gelen Mehmet Veysi Güney, serginin duygu dolu olduğunu belirterek, “HÜDA PAR’ın düzenlediği resim sergisine Allah rızası ve Filistinli kardeşlerimiz için geldik. HÜDA PAR Filistinli Müslümanların yalnız olmadığını göstermek için ciddi programlar düzenliyor. Karikatür ve resim sergisi düzenlendi. Resimlere bakarak çok duygulandık. Rabbim bütün Müslümanları zalimlere karşı muzaffer eylesin.” dedi.

Muhammed Emin Demiryol

“Elde edilen geliri Filistin’e bağışlayacağız”

Filistin’deki zulmü resim çizerek anlatan ressam Muhammed Emin Demiryol da şunları kaydetti:

“HÜDA PAR’ın düzenlemiş olduğu Kudüs konulu resim sergisindeyiz. Herkes bir şekilde Kudüs’ü savunmak istiyor, ben de çabamı resim çizerek göstermeye çalışıyorum. Çok güzel bir etkinlik olmuş, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şu anda Filistinli bir çocuğun yaşamış olduğu acının resmini çiziyorum. Resim bitinde satışa sunacağız ve elde edilen geliri de Filistin’e bağışlayacağız.”

Resim sergisine gelen vatandaşlardan Mehmet Emin Teymur ise resimlerde işgal rejiminin Filistinlilere yaptığı zulmü gördüğünü ifade ederek, Filistinlilerin en kısa sürede siyonist zulmünden kurtulmalarını temenni etti.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da transit dolmuş ile hafif ticari aracın kafa kafaya çarpıştığı..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi ..
Batman'daki şarküteri işletmecileri ve hayvan besicileri, yağan yağışla..
Batman ilçesinde yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret eden HÜDA PAR B..
Batman'ın Sason ilçesindeki çaya düşen hafif ticari araçtaki anne ve oğ..
Batman Havalimanı Müdürlüğü tarafından açıklanan 2024 yılı mart ayı istatis..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=