Lütfen bekleyin..



​Resim sergisinden elde edilen gelir Filistin için bağışlandı

27 Mayıs 2021, 17:48 - Okunma: 4223

​HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Teşkilatı tarafından "Kudüs’ün Rengi" temasıyla kurulan resim sergisinde çizilen resimlerin satışından elde edilen gelir Filistin'e gönderilmek için Batman Umut Kervanına teslim edildi.

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammed Şerif Durmaz parti üyeleri ile birlikte resim sergisinde el edilen geliri Batman Umut Kervanı Başkanı Salih Güzel'e teslim etti.

Siyonist işgal rejiminin evlerini yıktığı Filistinlilere umut olmak birçok etkinlik düzenleyen HÜDA PAR Batman İl Teşkilatı "Kudüs’ün Rengi" temasıyla iki gün boyunca açık olan resim sergisinde satılan resimlerin gelirlerini Gazze’de evleri yıkılan Müslümanlara ulaştırmak girişimde bulundu.

Filistin, Mescid-i Aksa, Gazze’de yıkılan evleri içeren resimlerinden oluşan sergideki resimler hayırseverler tarafından Filistin’in, Gazze imarı için destek amacıyla satın aldı. 

Yapılan bağışı Umut Kervanı adına teslim alan Batman Umut Kervanı Başkanı Salih Güzel, "Filistin’e Acil Yardım" çağrısına destek veren hayırsevere ve bağışı kendişlerine teslim eden HÜDA PAR Batman İl Teşkilatına teşekkür etti.

“Çizilen resimler hayırseverler tarafından satın alındı”

Muhammed Şerif Durmaz

Siyonist işgal rejiminin Gazze’ye saldırılarından Batman’da protesto eylemleri gerçekleştirdiklerini belirten HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammed Şerif Durmaz, Batman’ın 5 farklı bölgesinde kitlesel basın açıklamaları ile araç konvoyu düzenlediklerini belirtti.

Durmaz, “Bu programların neticesinde iki gün süreyle ‘Kudüs’ün Rengi’ adlı resim sergisi açtık. Resim sergimize gönüllü ressamlar Filistin’deki direniş ile ilgili resim çizerek destek verdiler. Çizilen resimler hayırseverler tarafından Filistin’e ve Gazze’deki kardeşlerimize destek olmak amacıyla satın alındı. Satılan tablolardan elde edilen gelirleri Filistin’e gönderilmek üzere Umut Kervanına teslim ettik. Kendileri bu hayırlı işe aracı oldular. Hem kendilerine hem de hayırsevere teşekkür ediyoruz. İnşallah Gazze’ye ve Kudüs’e yönelik farkındalık oluşturma adına çeşitli etkinlikler yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

“Bağışlarını Filistin’e göndermek üzere bizi aracı kıldılar”

Salih Güzel

Batman Umut Kervanı Başkanı Salih Güzel ise, “Batman Umut Kervanı olarak merkezi İstanbul’da bulunan Umut Kervanı Vakfı aracılığıyla ‘Filistin’e Acil Yardım’ çağrısı yapmıştık. Bu çağrımız halkımız tarafından karşılık buldu. Filistin’e ulaştırmak üzere hayırseverlerimiz bize bağışlarda bulundular. Bugün de HÜDA PAR Batman İl Teşkilatı derneğimize gelerek resim sergilerinde elde etmiş oldukları bağışı Filistin’e göndermek üzere bizi aracı kıldılar. Bu hayırda bizleri aracı kıldıkları için kendilerine teşekkür ediyoruz. Batman Umut Kervanı olarak Filistin’e yapılacak yardımları bağışçılarımızdan kabul ediyoruz. Gelecek olan bağışları Filistinli kardeşlerimize ulaştırmayı bir şeref olarak görüyoruz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
KÜLTÜR-SANAT Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından ortaokul ve lise ö..
Genç ASKON Batman Şube Başkanı Serkan Şahin ve yönetimi, Batman Valisi ve B..
HÜDA PAR’ın Seçmeli Ana Dil dersine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla..
Çoğu tarihi roman olmak üzere yazdığı 20'ye yakın eserle tanınan Batman..
Batman Üniversitesinde "İslam Ahlakı" serisi kapsamında "Mev..
Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Yerleşkesi Testili Parkta "öğrenci t..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=