Lütfen bekleyin..



​Batman Eczacılar Odası vatandaşlara dezenfektan ve maske dağıttı

27 Mayıs 2021, 19:10 - Okunma: 4061

Batman Şehir merkezinde kurulan standa fakülte öğrencileri, eczacılar odasının ürettiği dezenfektan ve maskeleri halka dağıttı.

Batman Eczacılar Odası'nda bulunan laboratuvarda 90 eczacı öğrencisinin kendi imkânlarıyla dezenfektan ürettiklerini belirten Eczacılar Odası Başkanı Adnan Bayhan, Coronavirus ile mücadele kapsamında dezenfektanları halka dağıtıklarını söyledi.

Eczacılar olarak halk sağlığına öncü olan bir meslek grubunun üyeleri olduklarını belirten Bayhan, Coronavirus ile mücadelenin olmazsa olmazı temizlik, maske ve mesafe olduğunu söyledi.

Bayhan, “Toplum da ne yapabiliriz diye öğrenci komisyonundaki arkadaşlarımızla bir çalışma yapmak istedik. Maske ve temizlik noktasında odamızda buluna laboratuvarımızda üretmek istedik. Yaklaşık 90 eczacı öğrencisi ile birlikte odamızda bulunan laboratuvarda kendi imkânlarımızla dezenfektanlarımızı ürettik. Bu dezenfektanlarımızla beraber maske vatandaşlarımıza ücretsiz dağıtıyoruz. Toplamda üç bine yakın dezenfektan şişesi ile beraber maske dağıtımımız 4 saat boyunca devam edecektir. Bundan sonraki aşamalarda da buna benzer çalışmalarımız olacaktır.” ifadelerini kullandı.

“Dünya sağlık örgütünün standartlarda dezenfektan ürettik”

Salgın sürecinde okullarına devam edemeyen 90 Batmanlı eczacılık fakültesi öğrencisi ile Batman Eczacılar Odası'nda bulunan laboratuvarda çalışmalar yaptıklarını söyleyen Eczacı Hasan Karahanlı, Dünya sağlık örgütünün belirlemiş olduğu standartlarda dezenfektan ürettikleri belirtti.

Karahanlı, “Öğrencilerle beraber doğaya çıkıp çeşitli tıbbi bitkiler toplayıp onları da ilaç haline getirme çalışmalarımız devam ediyor. Bu tür etkinlikler laboratuvardan uzak kalmış eczacı fakültesi öğrencileri ve bizler için bilgilerini yenileme adına güzel sonuçlar verdi. Bugünkü etkinliğimiz de Batmanlı vatandaşlarımıza kendi üretimimiz olan dezenfektanları ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Bununla beraber bir anket yapıp anket sonucunda Batmanlı halkımızın kronik hastalıklarıyla ilgili bir çalışma yapmaktır.” (İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Özellikle aşılama takvimini tamamlayan çocukların hastalıklar sonucu oluşab..
Batman'da, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığına bağlı Türkiye Sağlık..
İç Hastalıkları Uzmanı Doktor İdris Baydar, bahar döneminde artan yorgunluk..
Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte artış gösteren kene vakalarıyla il..
7 Nisan Dünya Sağlık Günü dolayısıyla açıklama yapan Batman Sağlık ve Çevre..
Allah'ın insana verdiği en önemli nimetlerden birinin sağlık olduğunu b..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=