Lütfen bekleyin..



Aşısız küçükbaş hayvanların iller arasında sevklerine izin verilmeyecek

18 Haziran 2021, 16:12 - Okunma: 433

Batman Valiliğinden yapılan açıklamada, sevk edilecek hayvanları şap hastalığından korumak ve sevk edildiği bölgeye hastalığın taşınmasını engellemek amacıyla küçükbaş hayvanların şap aşısı ile aşılanması gerektiği bildirildi.

Valilik açıklamasında, “Bilindiği üzere hayvan hastalık ve zararlıları ile mücadele kapsamında şap hastalığını kontrol altına almak ve bölgeler arası yayılmasını engellemek amacıyla her yıl büyükbaş hayvanlar yılda iki kez aşılanmaktadır. Küçükbaş hayvanlara ise mihrak alanlarında aşılama yapılmaktadır. Kurban Bayramı nedeni ile önümüzdeki aylarda küçükbaş hayvan hareketlerinde yoğunluk yaşanacaktır. Sevk edilecek hayvanları şap hastalığından korumak ve sevk edildiği bölgeye hastalığın taşınmasını engellemek amacıyla küçükbaş hayvanların şap aşısı ile aşılanması önem arz etmektedir.” denildi.

Aşısı yapılan hayvanların sevkine izin verileceği belirtilen açıklamada, “Bu kapsamda kurban edilmek üzere iller arası sevk edilecek küçükbaş hayvanlar şap aşısı ile aşılanacak ve aşılama tatbik tarihinden en az 7 gün sonra sevklerine izin verilecektir. Yetiştiricilerimizin sevk edilecek küçükbaş hayvanlarının aşılaması için İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvurması gerekmektedir. Aşısız küçükbaş hayvanların iller arasında sevklerine izin verilmeyecektir.” ifadelerine yer verildi.(İLKHA)

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ÇEVRE Kategorisindeki Diğer Haberler
Bu sene hububatta yüksek bir rekolte beklediklerini belirten Batman Ziraat ..
Bu yıl beklenilenin üzerinde bir yağış aldıklarını belirten Ziraat Mühendis..
​Tarım ve Orman Batman İl Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, i..
Milyarlarca insanın güvenli ve temiz su kaynaklarına erişimde sorun yaşadığ..
Batman'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, arı..
Batman'ın Kozluk ilçesindeki arı yetiştiricilerine, "Arıcılığın ge..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=